03 / 05 / 2024

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı!

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı!

Ilgaz Dağı kayak merkezindeki otelin genel müdürü Hakan Sevencan, "Mart ayında çok daha güzel kayak yapılabiliyor. Kar kalitesi daha da artıyor. Bir de buradaki karın kristalize özelliği var. Kristalize kar da kaymak için en uygun kardır" dedi...




Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda dünden itibaren etkili olan yağışla kar kalınlığı 65 santimetre oldu. 


Ilgaz Dağı kayak merkezindeki otelin genel müdürü Hakan Sevencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın ilk 2 ayında yağış yetersizliğinden dolayı kış turizminde sıkıntı yaşadıklarını söyledi.


Pazartesi başlayan yağışın kendilerini sevindirdiğini anlatan Sevencan, "Mart ayında çok daha güzel kayak yapılabiliyor. Kar kalitesi daha da artıyor. Bir de buradaki karın kristalize özelliği var. Kristalize kar da kaymak için en uygun kardır" dedi.


Sevencan, kayak merkezindeki kar kalınlığının 65 santimetre civarında olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:


"Bu da kayak için çok uygun. Şu anda bütün pistlerimiz açık ve böyle devam ederse martın sonuna kadar sezon devam edecek. Kastamonu Havalimanının açılmasıyla ulaşım daha da kolaylaştı. Ancak Ilgaz Dağı'nda yer yer yoğun sis görülüyor. Sürücülerin buzlanmaya karşı da mutlaka kış lastiklerini takmaları gerekir. Bunlar çok önemli şeyler. Tedbirlerimizi alalım ki herkes mutlu olarak gelsin, mutlu olarak gitsin."



AA


Geri Dön