29 / 04 / 2024

Ilgaz Tüneli ne zaman açılacak?

Ilgaz Tüneli ne zaman açılacak?

Ankara-Kastamonu arasındaki mesafeyi 1.5 saat kısaltacak olan Ilgaz Dağı Tüneli inşaatında tamamlanma oranı yüzde 51'e ulaştı. Tünel inşaatının 2015 sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi...



Başkent'i İnebolu ve Cide sahilleri ile denize açacak olan Ilgaz Tüneli'nin inşaatı sürüyor. Tünelle sürücülerin korkulu rüyası olan Ilgaz Dağı 8 dakikada geçilebilecek. Tünel, Anadolu'nun kuzeyi ile güneyini de birleştirecek. 


Ilgaz Dağı Tüneli Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Ömer Fettahoğlu, "Çankırı tarafındaki şantiyede, bin 900 metre derinlikte tünel imalatı aynasına kadar kazıldı. Şu anda bizim üzerimizde yaklaşık 400 metre et kalınlığı var. Dört aynada hem giriş hem de çıkış bulunuyor. 350 personelle 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Ilgaz Dağı geçişi ve bağlantı yolları, sadece tünelle sınırlı değil. Toprak işleri, sanat yapıları, köprüler, tünel imalatı, üst yapı ve asfalt işleri de var. İlgaz Tüneli'ni yeni Avusturya tünel açma metoduna göre yapıyoruz" diye konuştu. 


Kazıların kademeli olarak ilerlediğine dikkat çeken Fettahoğlu, tünelin bir tarafının 5 bin 390 metre, diğer tarafının da 5 bin 370 metre civarında olacağına işaret etti. Fettahoğlu, "Yaklaşık yüzde 50-51 civarında kazı tahkimat, yüzde 40 civarında da nihai beton imalatlarımız bitmiş durumda. Hedefimiz 2015 yılının sonunda bu tüneli, üst yapı ekibine hazır hale getirip halkımızı İlgaz Dağı kabusundan kurtarmak" ifadelerini kulandı. 


Habertürk Ankara


Geri Dön