29 / 04 / 2024

Ilgaz'da otellerin doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı!

Ilgaz'da otellerin doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı!

Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz'daki otellerde ve kayak tesislerinde sömestr tatilinde yüzde 100'e yakın doluluk yaşanıyor




     Ankara'ya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgaz'daki kamu ve özel tarafından işletilen 9 otelde sömestr tatilinde yer bulmak zorlaştı. 

     Toplam bin 500 yatak kapasitesine sahip otellerin birçoğu yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, bazı işlemelerde sadece bir kaç oda boş kaldı. 

     Tatilcilerin gelmesine az bir süre kala 1 metreyi aşan kar kalınlığı ile Ilgaz, kayak severleri bekliyor. 

     Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Kayak Tesisleri'nin en keyifli günleri yaşadığını söyledi. 

     Kayak tesislerinde oldukça yoğun günler yaşadıklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: 

     ''Şu anda bütün tesislerimiz yüzde 100'e yakın doluluk oranına ulaştı. Bazı otellerin bir iki odaları boş gibi ama en yoğun günlerimizi yaşıyoruz. Dediğim gibi bütün tesisler dolu. Son zamanlarda güzel kar yağdı. Sis ve fırtına yok. Dolayısıyla misafirlerimiz oldukça mutlular. Şu anda bütün pistlerimiz açık. Allah'a şükürler olsun ki herhangi bir sıkıntı bela da yok. Ayrıca, gelen misafirlerimiz geceleri de kayak yapabiliyorlar. Dolayısıyla Ilgaz, en keyifli günlerini yaşıyor, inşallah nazar değmez öyle gider, gayet keyifli.'' 

     Öztürk, özellikle misafirlerin sömestr tatilinde çocuklarına karne hediyesi olarak Ilgaz'a getirdiklerini vurgulayarak, ''Kayak severler, hem çocuklarının okul karnelerini değerlendirmek hem de biraz daha dinlenmeleri için Ilgaz kayak tesislerini yoğun bir şekilde talep ediyorlar. Ilgaz'da, Ankara'ya oldukça yakın bir bölge. Ağırlıklı olarak  Ankara  olmak üzere daha sonra İstanbul'dan gelen misafirlerimiz var. Ilgaz Kayak Tesisleri çok yoğun'' şeklinde konuştu. 

     Sömestr tatili için ailesiyle Ilgaz'ı tercih eden Raci Akgün, okulların kapanmasıyla, çocuklarına karne hediyesi olarak Ilgaz'a getirdiğini belirterek, ''Çocukların karneleri iyi gelirse, onlara söz vermiştim. Bu yüzden Ilgaz'a geldik. Ilgaz, İstanbul'a yakın bir yer, 5,5 saatte geliniliyor. Çok da güzel, iklimi de güzel, ağaçları pistleri de iyi. Biz de buraya ilk defa geliyoruz. Burayı çok da methetmişlerdi onun için gelmiştik'' şeklinde konuştu. 

     Handan Atlıoğlu ise sömestr tatilinde ailesiyle Ilgaz'ı tercih ettiklerini belirterek, ''Ilgaz'ı, karın kalitesinin Türkiye'deki ilk iki yer olmasından dolayı tercih ettik. Kayak tesislerinin her şeyi doğal ve ailelere göre daha uygun'' diye konuştu. 

     Atlıoğlu, bir daha ki sömestr tatilinde yine Ilgaz Kayak Tesislerini tercih edeceklerini kaydetti. 


AA


Geri Dön