05 / 05 / 2024

İlhami İşseven: Sakarya, kürek ve kano sporunun merkezi olacak!

İlhami İşseven: Sakarya, kürek ve kano sporunun merkezi olacak!

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven:"Mollaköy'de yapılacak parkurlar ve tesisler, dünyanın sayılı spor alanlarından biri olacak, biz de göğsümüzü gere gere bütün uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirme şansına sahip olacağız" dedi




Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Bakanlar Kurulunca Sakarya Büyükşehir Belediyesine Arifiye ilçesinde olimpik kürek ve kano parkuru yapılması için kamulaştırma yetkisi verilmesine ilişkin, "Mollaköy'de yapılacak parkurlar ve tesisler, dünyanın sayılı spor alanlarından biri olacak, biz de göğsümüzü gere gere bütün uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirme şansına sahip olacağız" dedi.


 


İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte parkur yapılmasının 6 yıldır gündemde olduğu ancak kamulaştırma çalışmaları nedeniyle uzun bekleme süreci yaşandığını anlattı.


Projeye başlamak için özel alan ve diğer problemlerin ortadan kalkması gerektiğine dikkati çeken İşseven, kamulaştırmanın kendileri için çok büyük avantaj olduğunu ve bunun neticesinde ortaya mükemmel bir proje çıkacağını dile getirdi.


İşseven, bundan sonra hızlı şekilde kamulaştırmaya gidilerek gerekli çevre düzenlemesinin yapılacağını aktararak, kendilerinin de belirlenen alana parkuru yerleştireceklerini, diğer alanlarda da kamp ve turizm amaçlı tesisler yapılmasının planlandığını kaydetti.


- "Bu tesis ve parkurlar, bizim için Türkiye'nin geleceği"


Maddi imkansızlıklara rağmen, olimpiyatlarda 46 madalya verilen kürek sporunda Türkiye'nin uluslararası parkura sahip olmasının daha büy başarıların habercisi olacağını belirten İşseven, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu tesis ve parkurlar, bizim için Türkiye'nin geleceği. Kürekte olimpik tesisin oluşturulmasıyla sporun önü açılacak. Tesis ve parkurlar, Dünya ve Avrupa şampiyonalarının yapılabileceği kapasiteye sahip olacak ve küreğin yurt dışı ilişkileri de çok hızlı gelişecek. Bu zamana kadar böyle bir projeye sahip olmadığımız için büyük organizasyonlarda kendimizi gösteremedik. Mollaköy'de yapılacak parkurlar ve tesisler, dünyanın sayılı spor alanlarından biri olacak, biz de göğsümüzü gere gere bütün uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirme şansına sahip olacağız.


Bunların yanında büyük organizasyonların maddi getirisi de bölge insanının ekonomisine ciddi katkı sağlayacak."


Kamulaştırma çalışmalarına başlanmasıyla projenin hızla tamamlanacağına inan ifade eden İşseven, "Ülkemiz bu tür konularda hızlı ve güçlü. Devletimizin Kış Oyunları ve Akdeniz Oyunları organizasyonlarının başlangıç ve bitiş süreleri sansasyonel derecede hızlı oldu. Yapılacak parkur ve tesisler, bu yapılanlar karşısında küçük kalıyor. Zaten doğal yapı olarak istediğimize yakın durumda yani çok para harcanmayacak" değerlendirmesinde bulundu.



AA


Geri Dön