29 / 04 / 2024

Ilıca'nın kentsel dönüşümünde sona geliniyor!

Ilıca'nın kentsel dönüşümünde sona geliniyor!

Ilıca'nın çehresiyle birlikte kaderini de değiştirecek dev kentsel dönüşüm projesinde sona doğru geliniyor.



TOKİ ve Aziziye Belediyesi tarafından Ilıca Mahallesi'nde inşa edilen 336 konuttan 111'i kurayla hak sahiplerine teslim edilirken, 99'u ise kura çekimiyle satışa çıkarıldı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 114 işyeri ve 25 dönümlük mesire alanı ile bir kültür merkezi projesinin ilerleyen günlerde tamamlanacak olması planlanıyor. 

DEĞİŞİMDE GERİ SAYIM BAŞLADI
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresinin değişeceğinin ve cazibe merkezi haline gelmiş, yaşam alanlarıyla örnek bir yerleşim yeri oluşturulacağını söyledi. Ilıca'nın bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığının altını çizen Orhan, termal zenginliğiyle ön plana çıkan ilçede kaplıcaların çevresini de ilgilendiren kentsel dönüşüm projesiyle ilçenin cazibesinin daha da artacağını vurguladı. Orhan, "İlçede kent dokusuna uygun olarak inşa edilen yeni konutlar ve iş yerleri, Ilıca'nın çehresini değiştirecek. Yeşil Mahalle bölgesinde tapu devirlerini tamamladık, diğer yandan yıkım çalışmalarında sona geldik. Bahçelievler ile ilgili projemiz  TOKİ  yetkilileri tarafından değerlendirilmeye alındı" dedi.

Ilıca'nın termal zenginliği ve turizm potansiyeliyle ön plana çıkan bir bölge olduğuna vurgu yapan Orhan, kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleşmesinin ilçenin cazibesini artıracağını ve Ilıca'yı bir çekim merkezi haline getireceğini belirtti. "Bizim Ilıca ile ilgili derdimiz, düşüncelerimiz farklı" diyen Orhan, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Ilıca artık farklı bir konuma ve çehreye kavuşacak. Çehresinin değişmesiyle bir mesire alanı haline gelecek olan Ilıca, sadece Erzurum'da değil, tüm bölgeden insanların akın edeceği bir turizm merkezi haline gelecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu


Geri Dön