03 / 05 / 2024

Ilıca'nın Yeni Çarşı projesi hayata geçiyor!

Ilıca'nın Yeni Çarşı projesi hayata geçiyor!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaptığı açıklamada, " İlçemizdeki esnaflarla el ele vererek, Ilıcamızı layık olduğu yere, hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız." dedi.




Yeni Kuşak gazetesi ILICA 'nın çehresini ve kaderini değiştirecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili istişare toplantısını düzenleyen Başkan Orhan, ilçedeki esnaflara yapılacak olan proje, çarşının dönüşümü ve vaziyet planları hakkında görsel sunumla bilgi verdi. Esnaflardan projeye destek isteyen Başkan Orhan, "Sizlerin fikirleri ve düşünceleri bizim için büyük önem taşıyor. Ilıcamız için, Ilıcamızın çehresinin değişmesi için desteğinize ihtiyacımızı var. Ilıca'nın bu köhne görüntüden kurtarılması gerekiyor." dedi. 


ILICA BİR SIÇRAMA YAPMAK ZORUNDADIR 

Konuşmasında Ilıca'da geçmiş yönetimler tarafından yapılan kentsel dönüşüm projelerinden de övgüyle bahseden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, "2002 yılından beri Ilıca'da düzenli olarak kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmış ve bir takım projeler gerçekleştirilmiş. Hakikaten önceki belediye başkanlarımız zoru başarmış ve görevleri yerine getirmişler. Artık biz bu noktadan sonra bir sıçrama yaparak Ilıcamızı layık olduğu yere, hak ettiği noktaya taşımalıyız." diye konuştu. 


Ilıca'ya yeni bir çarşı kazandıracak ve kaplıcaların etrafının da açılacağı projenin içerisinde 380 konut ve 114 dükkanın yapılacağını hatırlatan Başkan Orhan, "Bunların halicinde bizim Belediye olarak yapacaklarımız var. Mevcut tesislerin yanında yapımı tamamlanan yeni aile kabinleri yakın bir zamanda hizmete girecek. Bununla birlikte bu tesislerin etrafında peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Hakikaten Ilıca'nın eski günlerine yakışır bir proje olacak. Daha sonra biz o bölgeye farklı projeler düşünüyoruz. Yani tamamen termal tesisle entegre çalışabilecek seviyede aqua parklar ve havuzlar planlıyoruz. Yine bungalov tarzı evler projelerimiz arasında bulunuyor. Bunların tamamı yerli ve yabancı turisti buraya çekmek adına yapacağımız çalışmalardır. Bu projeler tamamlandığında herşey ilçemize ve esnafımıza katma değer olarak geri dönecektir. Bunun için projemize sizlerden destek istiyoruz." şeklinde konuştu. 


Yeni Kuşak Gazetesi



Geri Dön