16 / 05 / 2024

İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar dikkat! Orta gelirliye konut düzenlemesi Meclis'ten geçti!

İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar dikkat! Orta gelirliye konut düzenlemesi Meclis'ten geçti!

Orta gelirliye 'yeni evim' desteği kapsamında hazırlanmış olan Konut Finansman Paketi'ne ilişkin düzenleme TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.



Konut finansmanı nasıl sağlanacak?

NTV'de yer alan habere göre, henüz başlamamış ya da yapımı süren konut projeleri açısından mülkiyeti yüklenici firmalara geçecek konutlara ilişkin sağlanacak finansmanlar da bu kapsamda değerlendirilecek. Ayrıca gayrimenkul geliştiricileri de yüklenici kabul edilecek.

İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar dikkat! Orta gelirliye konut düzenlemesi Meclis ten geçti!

Geçici hesaplara aktarılacak

İlk 3 senedeki finansman taksit tutarının gerçek kişinin hane gelirinin yüzde 30'luk kısmını aşan kısmı kadar miktar, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulacak ödenek tertibinden de katkı olarak aktarılacak.

Konut satış bedeli üzerinden yüzde 5 katkı payı, yüklenici firma hesabından ya da  finansman tutarından tahsil edilerek finansmanı sağlayan bankalarda yer alan geçici hesaplara aktarılacak.

Yine verilen detaylara göre, bu katkılar; yeterli ödeme gücüne sahip olduğu bankalarca değerlendirilen ve katkı talebinde bulunan gerçek kişilere yönelik konut finansmanı için sağlanacak.


Geri Dön