16 / 06 / 2024

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

EYT'lilerin başvuru zamanı sürerken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt bir açıklama yaptı. ilk aylığını bekleyen EYT'lileri ilgilendiren bir ayrıntı paylaşıldı.



30 GÜN İÇİNDE BAŞVURAN İŞVERENE DESTEK

Kurt, emeklilik işlemleri için belgelerini veren işçinin 1 gün sonra yeniden bir iş yerinde çalışmaya başlayabileceğini söyleyerek "Bunun için sosyal güvenlik destek primine tabi bildirimlerinin yapılması yeterli. EYT bağlamında emeklilik hakkına kavuşan vatandaşlarımız işten çıkışlarının olduğu iş yerinde 30 gün içinde çalışmaya başlarlarsa, işverenlere yönelik yüzde 5'lik hazine teşviği mevzu bahis olacaktır" diye konuştu.


EYT için başvuru yapanlardan evli olan ve 2 çocuk babası Murat Koçak (53), "bi hayli heyecanlıyız ve mutluyuz. İnşallah hepinize nasip olur. İlk aylığımı aldığımda ailemi yemeğe götüreceğim.
 Ondan sonra borçları ve faturalarımı ödeyeceğim" dedi.

İlk emekli maaşını bekleyen EYT liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!
Evli ve 2 çocuk annesi olan ismi Hülya Karahan olan (49) ise, "13 sene emekliliği sabırla bekledik. Allah kısmet ederse emekli olacağım. Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.


Geri Dön