18 / 05 / 2024

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

EYT'lilerin başvuru zamanı sürerken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt bir açıklama yaptı. ilk aylığını bekleyen EYT'lileri ilgilendiren bir ayrıntı paylaşıldı.



"İş yapan insanlarımızın emeklilik aşamalarına girebilmeleri için kesinlikle işten ayrılış işlemlerinin işverenleri vesilesi ile yapılması gerekiyor. Bunun için 08 koduyla emeklilik ya da toptan ödeme almak hedefiyle işten ayrılma işlemi yapılan sigortalı SGK'ya gidip, emeklilik isteğini yapabilir. Bu işlem e-Devlet üstüden
 yapılabildiği gibi aynı anda emeklilik başvuru dilekçesi olan resmi adı 'Gelir Aylık Ödenek istek Taahhüt Belgesi'ni PTT kargo, APS veya iadeli taahhütlü SGK'nın şehir ve merkez müdürlüklerine gönderilerek de olabilir. Haricen de SGK'nın şehirlerde kurulu müdürlüklerine başvurmak amacıyla emeklilik başvurularını yapabilirler."

BAŞVURU ESNASINDA SMS DETAYI...

Emekli aylığının bağlanıp bağlanmadığını merak eden EYT mensupları başvurusu sırasında cep telefonu numarasını dilekçeye ilave etmesi gerektiğinin, bu vesile ile SMS ile bilgilendireceklerinin vurgusunu yapan Kurt, "Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet üstünden emeklilik sorgulama bağlantısından aylıklarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir.

İlk emekli maaşını bekleyen EYT liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

 Vatandaşlarımız Mart ayında başvurularını gerçekleştirdilerse, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını elde etmiş olacaklar. EYT bağlamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart'tan itibaren aynı ay içinde değişik günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok. Yani mart ayı süresince hangi gün başvuru yaparsa yapsın 1 Nisan'da emekli aylığını hak etmiş olacaktır. Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine binaen tespit tarihte aylıklarını alacak.

 Bağ-Kur'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ve  emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden aylıklarını artık alabilirler" dedi.

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!


Geri Dön