18 / 05 / 2024

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Toplam 13 milyon emekliye çok yakında EYT düzenlemesinden emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişi daha katılacak. Peki ilk emekli maaşınızın hesabınıza geçip geçmediğini nasıl öğrenirsiniz? Emekli maaşı nereden sorgulanır, hangi adımlar izlenir? İşte yanıtlar…



Emeklilik için başvurunuzu tamamladıktan sonra, Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından (SGK) emekli maaşınızın ödendiğine dair tarafınıza bir yazı gönderiliyor.

Bu yazıda emekli aylığının alınacağı tarih belirtilirken, emekli maaşının ne kadar olacağı ve hangi bankadan çekebileceğinize yönelik banka bilgileri bulunuyor.

BANKA TERCİHİ YAPILABİLİR Mİ?

Emekliliğe başvuru yapıldığı sırada, maaşın hangi bankadan çekilmesini tercih ettiğinizi belirtmek mümkün. Bu tercihte bulunanlara, SGK maaş ödemesini söz konusu belirtilmiş olan bankaya yapıyor.

Eğer başvuru sırasında herhangi bir banka tercihi yapmadıysanız, SGK tarafından maaşınız, adresinize en yakın Ziraat Bankası şubesine gönderiliyor.

 İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Ama SGK’nın size bu bilgileri içeren yazıyı göndermesini beklemeden de emeklilik durumunuzu öğrenmeniz mümkün.

EMEKLİLİK MAAŞINIZI NASIL ÖĞRENİRSİNİZ?

Emeklilik maaşınızın yatıp yatmadığını, kaç lira aylık bağlandığını Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) ilgili yazınını gelmesini beklemeden de öğrenebilirsiniz.

Bunun için e-devlet sisteminin ilgili bölümüne giriş yapmak gerekiyor.  

Bunun için www.turkiye.gov.tr adresini açarak, e-Devlet şifreniz ile birlikte T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor.

Sonraki adımda, “e hizmetler” yazılı sekmeye tıklayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu bölümünü tıklayın. Açılan sayfada, SSK emekli maaşı için 4A Hizmetler/4A Aylık bilgisi kısmını açın.

 Bağ-Kur’dan emekli olacaksanız, emekli maaşı için 4B Hizmetler/4B emekli aylık bilgisi kısmını açarak kontrol edin.

 Emekli Sandığı’ndan emekli olanlar ise emekli maaşını 4C Hizmetler/4C Emekli aylık bilgisi kısmını açarak öğrenebiliyor.

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

Emekliye o bankadan 7 bin TL! Geri ödemesi aylık 213 TL!


Geri Dön