Konut

İlk evim kampanyası ne zaman başlıyor! 1.20 faiz oranı ile konut kredisi imkanı geliyor...

"İlk Evim Kampanyası" dar ve orta gelirli vatandaşlar için umut verici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. İlk kez ev alacak olan vatandaşlar yüzde 1.20 faiz oranından faydalanabilecekler. 

Bu düşük faiz oranı, konut kredisi kullanarak ilk evini alacaklara özel olarak sunulacağı belirtildi. Buna göre, kampanyanın detaylarının sene sonuna kadar Meclis'e sunulması da bekleniyor.

halktv.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut sahibi olma hayali, yüksek faiz oranları nedeni ile epey bir zorlaşmıştı. Bu yeni kampanya ile ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı sunulacak. Bu kapsamda, yüzde 1.20 faiz oranıyla 15 yıl vadeli konut kredisi verileceği kaydedildi.

KONUT SAHİBİ OLMAK ORANI DÜŞTÜ

Türkiye'de konut sahibi olma oranı düşüş gösterdi; 10 kişiden 7'sinin ev sahibi olduğu dönemde bu oran 10'da 5'e geriledi. Fakat, dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştırmak adına yeni adımlar atılmaya da devam ediyor.

BDDK'nın ikinci kez ev sahibi olacaklar için kredi limitlerini kısıtlamasının ardından, 1 milyon TL tutarında bir konut kredisi için 12 aylık vadeyle uygulanan faiz oranı yüzde 6,99 seviyesine çıkmakta ve toplam geri ödeme miktarı 9 milyon TL’ye yaklaşmakta.

İLK EVİM KONUT KAMPANYASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından duyurulan "İlk Evim Konut Kampanyası" kapsamında, ilk kez ev alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla 15 yıl vadeli konut kredisi sunulacak. Bu düşük faiz oranı, vatandaşların konut edinme sürecini kolaylaştıracak.
Bu süreçte, kampanya henüz başlamadı; başvuru tarihlerinin ve detaylarının yıl sonuna doğru netleşmesi bekleniyor. Bu kredi, hiç evi olmayan vatandaşlara yönelik olacak.

Ayrıca, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklanan "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" çerçevesinde, evlerini yenilemek isteyenlere yüzde 0.69 faiz oranıyla 180 ay vadeli kredi sağlanacağı belirtildi.

İZMİR PİLOT İL OLARAK SEÇİLDİ

İzmir, bu projede pilot il olarak seçildi ve kentsel dönüşüm ile ev yenileme çalışmalarına hız verildiği ifade edildi.

İlk evim kampanyası ne zaman başlıyor 1.20 faizli konut kredisi başladı mı, şartlar neler?

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

Akbank'tan 300 bin TL'lik "İlk Evim Konut Kredisi" fırsatı!

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!