29 / 04 / 2024

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

İlk evini almayı isteyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı ve 1.20 faizli konut kredisi kampanyası, büyük bir heyecan yaratmıştı. Bu kampanya kapsamında, Orta Vadeli Program (OVP) olarak özellikle ilk kez ev sahibi olacak bireyleri desteklemeyi de hedefliyor.



15 yıl vade ile sunulacak olan bu fırsat, ev hanımlarından küçük esnaflara, SSK'lı çalışanlardan geniş bir yelpazede vatandaşımıza hitap etmektedir.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra gözler, kampanyanın detaylarına ve başvuru sürecine çevrilmiş durumda. Buna göre, sene sonuna kadar Meclis gündemine gelmesi beklenen 1.20 faizli konut kredisi, ev sahibi olmayı hayal eden milyonlar için büyük bir kolaylık sunacağı kaydedildi. Peki 1.20 ilk evim konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? 15 sene vadeli ilk evim kampanyası çıktı mı, şartları neler?

DÜŞÜK FAZİLİ KONUT KREDİSİNİN SON DURuMU NEDİR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut sahipliğini teşvik edecek bu programın detaylarını kaydetti. Bu süreçte, katılım finans ve kalkınma bankacılığının da dahil olduğu bu plan, konut arzını artırarak, ilk konut edinimi için güçlü teşvikler sağlamayı amaçlıyor.

DÜZENLEME KONUT SAHİBİ OLAMAYI DA TEŞVİK EDECEK

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Yapılan açıklamalar kapsamında, ilk evini alacak vatandaşlara yönelik ciddi bir destek ve teşvik programının hayata geçirileceğini gösteriyor. Bu program kapsamında, katılım finans prensipleri doğrultusunda, konut edinimi daha erişilebilir hale getirilecek.

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

Örnek Hesaplama ile 1.20 Faizli Konut Kredisi

Kredi Türü: Konut Kredisi olacak şekilde.
Kredi Tutarı: 2.000.000 Türk Lirası.
Kredi Vadesi: 180 ay
Faiz Oranı: 1.20 Yüzde.

Öte yandan, bu şartlarda alınan bir konut kredisi için aylık taksit miktarı 27.174,45 Türk Lirası. olacak, toplam geri ödeme miktarı ise 4.891.401,03 Türk Lirası olarak hesaplanmaktadır. Bu kampanya ile ev sahibi olmak isteyenler için benzersiz bir fırsat sunarken, aynı zamanda ekonomiye de katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vatandaşlarımız, artık ev sahibi olmanın hayalini daha rahat bir şekilde gerçeğe dönüştürebilecek.

Düşük faizli konut kredisi, özellikle ev sahibi olma hayali kuran milyonlar için büyük bir müjde niteliğinde. Bu kampanyanın hayata geçirilmesiyle birlikte, daha fazla vatandaşımızın ev sahibi olması ve bu sürecin ekonomimize olumlu yansımaları bekleniyor.

Akbank'tan 300 bin TL'lik "İlk Evim Konut Kredisi" fırsatı!

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

TOKİ  İzmir  Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: 'Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön