30 / 04 / 2024

İller Bankası sermayesini yüzde 100 artışla 18 milyar TL’ye çıkardı!

İller Bankası sermayesini yüzde 100 artışla 18 milyar TL’ye çıkardı!

Banka Yönetim Kurulunun kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazısı ile Bakanlar Kuruluna sunulan sermaye artırım kararının onaylanmasından sonra 9 milyar TL. olan İller Bankası sermayesi 18 milyar TL.ye çıkarıldı...



İller Bankası A.Ş.’nin nominal sermayesi yüzde 100 artışla 18 milyar TL.’ye çıkarıldı. Banka Yönetim Kurulunun kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazısı ile Bakanlar Kuruluna sunulan sermaye artırım kararının onaylanmasından sonra 9 milyar TL. olan İller Bankası sermayesi 18 milyar TL.ye çıkarıldı.


İlbank Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Bankanın paydaşları ve aynı zamanda müşterisi olan yerel yönetimlerin finansal ihtiyaçlarının karşılanması ve kentsel projelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin temel amaçları olduğunu ifade ederek, sermaye artırımının özkaynakları güçlendirmek adına önemli olduğuna dikkat çekti.

Yerel yönetimlere kullandırılan kredi finansmanının büyük bir kısmının özkaynaklardan sağlandığını kaydeden Dedeoğlu, “Özellikle finansman sıkıntısı çeken idarelerin yatırım ihtiyaçlarının artmasıyla bu yatırımlara yönlendirilecek düşük faizli kaynakların temini için sermaye artışı önem arz etmektedir. Dolayısıyla sermayemizi yüzde 100 artırarak paydaşlarımıza daha kaliteli ve yeterli hizmet sunumu gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış olmaktayız” dedi.


İller Bankasının ödenmiş sermaye açısından Türkiye’de faaliyet gösteren yerli ve yabancı toplam 45 banka içinde ilk sırada yer aldığının altını çizen Genel Müdür Dedeoğlu, güçlü sermaye ve özkaynak yapısıyla Avrupa ve Dünyada bulunan diğer bankalarla da yarışı sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


Geri Dön