04 / 05 / 2024

İMAF'tan İzmir'deki kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İMAF'tan İzmir'deki kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan. İzmir'de kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde hak mücadelesi veren kurumlarla birlikte hareket edeceklerini söyledi.



İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan. İzmir'de kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde hak mücadelesi veren kurumlarla birlikte hareket edeceklerini söyledi. Kentsel Dönüşüm Derneklerinin oluşturduğu Mahalleler Birliği üyeleri İMAF'ı ziyaret etti. Birlik Başkanı Halil Ecevit. İMAF'tan verdikleri mücadelede yanlarında olmalarını isteyerek, çalışmalarında geldikleri noktayı anlattı. 


Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'nin başkanlığını da yürüten Ecevit, iki tane plan askıya çıktığını ifade ederek, "İtirazlarımız değerlendirmeye alınmadı. İki dava açtık. Bakanlık davayı kazanamayacağını planları iptal etti. Ancak, aynı yerde aynı konumda plan çıkardı. Bu halkı bezdirmeye yönelik bir tutumdur" dedi. 


AYM'DEN BAŞKA SEÇENEK BIRAKILMADI


Ecevit. son çıkan Torba Yasa ile verdikleri bütün hukuki mücadelenin boşa düşürüldüğünü kaydederek, "Hali hazırda geldiğimiz nokta Anayasa Mahkemesi'nde hak aramaktır. Bize hukuki olarak başka bir seçenek bırakılmamıştır" ifadesini ÖZEL HABER kullandı. Ecevit. AYM'ye i tiraz etmek içinde 110 milletvekilinin imzası olması gerektiğinin altını çizerek, "Mecliste grubu olan partileri ziyaret ediyoruz. Hak arama mücadelemizde 110 milletvekilinin desteğini rahatlıkla bulacağımıza inanıyoruz" dedi. 



BİZLER RİSK ALTINDAYIZ 


Torba Yasa ile 16 mahallenin hak mücadelesinin boşa düşürüldüğünü anlatan Ecevit, "Bundan sonra riskli olan yaşam alanlarımız değil, yaşam alanlarında yaşayan bizler risk altındayız. 

Çiinkü keyfi bir şekilde istenen tasarruf bu alanlar üzerinde uygulanabilecektir" sözlerine yer verdi. 

Ecevit, 6704 sayılı Torba Yasa'daki elektrik ve sıı aboneliği maddesine de değinerek, bu maddenin bir yalandan ibaret olduğunu savundu. Ecevit, yakın zamanda Ankara'ya TBMM'ye giderek mahallelerindeki durumu anlatıp siyasi partilerden destek isteyeceklerini kaydetti. 


ADEMHAN: YANINIZDAYIZ 


İMAF Genel Başkanı Ademhan da, kentsel dönüşüm alanlarında hak mücadelesi veren derneklerle daha sıkı bir dayanışma içinde olacaklarının altını çizerek, "On binlerce hemşerimizin ve Anadolu'nun çeşitli yerlerinden kopup gelmiş halkımızın bu sorununa sessiz kalamayız. Bundan sonra atacağınız her adımda, her çalışmada yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim" dedi. 






Geri Dön