07 / 05 / 2024

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak’ta 50’nin üzerine çıkarak yılın ilk ayında 11 aydır ilk defa daralma görülmediğini ortaya koydu. İstihdam üst üste üçüncü ayda da artış kaydetti. Üretimin yavaşladığı iki sektörde belli oldu.



İmalat sanayinde 11 aydır ilk defa daralma görülmediği ortaya çıktı. İSO PMI endeksi, Aralık’ta 48.1 değerini almasının ardından Ocak’ta 50.1’e yükselme gösterme gösterdi. Üretim ve yeni siparişler bazı şirketlerin dikkat çektiği şekilde Aralık ayına kıyasla daha hafif gerileme gösterdi.

Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak’ta 50’nin üzerine çıkarak yılın ilk ayında imalat sektöründe 11 aydır ilk defa daralma görülmediğini ifade etti. Üretim ve yeni siparişler Ocak’ta ılımlı düşüş kaydetti. İstihdam ise üst üste üçüncü ayda da artış sağladı.

 İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

Ayrıca asgari ücretin artırılması şirketlerin karşı karşıya kaldığı maliyet baskılarına da etki etti. İstanbul Sanayi Odası (İSO) için S&P Global tarafından derlenen imalat PMI, Aralık’ta 48.1 değerini almasının ardından Ocak’ta 50.1’e yükseliş kaydetti. Endeks 10 ay boyunca 50 altında değer almasının ardından Ocak’ta ilk kez 50’nin üzerine yükseldi. Sektörde istikrarlı iş koşulları yorumları geldi.

İmalat sanayinde 11 aydır ilk defa görülmedi! Sektör şaşkın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön