19 / 05 / 2024

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak’ta 50’nin üzerine çıkarak yılın ilk ayında 11 aydır ilk defa daralma görülmediğini ortaya koydu. İstihdam üst üste üçüncü ayda da artış kaydetti. Üretimin yavaşladığı iki sektörde belli oldu.



PMI’da 50’nin altında kalan değerler daralmaya, 50’nin üzerinde kalan değerlerin ise büyümeyi gösterdiği biliniyor. Üretim ve yeni siparişler bazı şirketlerin dikkat çektiği şekilde talebin iyileştiği yönünde değerlendiriliyor. Böylelikle Aralık’a kıyasla daha hafif gerileme gösterdi.

Girdi fiyatları enflasyonu Ocak’ta altı ayın en hızlı artışını gösterdi. Yükselişte etkili olan ana unsurlardan biri asgari ücretin artırılması olduğunu biliniyor. Hammadde fiyatları ve TL zayıf seyri de maliyet artışlarında etkili oldu. PMI verilerini değerlendiren S&P Global Ekonomi Direktörü Andrew Harker, imalat sektörünün yakında büyümeye dönebileceği tahmininde bulundu.

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

ÜRETİMİN YAVAŞLAMA KAYDETTİĞİ İKİ SEKTÖR BELLİ OLDU!

Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör ise gıda ürünleri ve tekstil olarak dikkat çekti. Özellikle tekstil sektöründe belirgin yavaşlama kaydedildi. Üretimin en güçlü artış gösterdiği sektör elektrikli ve elektronik ürünler sektörü olmayı başardı. Son 31 ayın en yüksek büyüme temposunun görüldüğü sektör olma özelliği taşıyan elektrikli ve elektronik ürünler genişlemeye devam ediyor.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dolar’a yatırım yapanlar dikkat! Herkesin beklediği tarih belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön