12 / 05 / 2024

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!



HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

İMAR AFFINDAN SONRA TAPU NASIL ALINIR?

Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne onaylatılması ile birlikte belediyeden 'iskan olur' yazısının alınır ve imar barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi sürecine girilmiş olur. İskan tapu bedelinin hesaplanıp ortaya çıkan ödemenin yapılması ile İskanlı yeni tapunun çıkarılması sağlanır.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi gibi bir durumda herhangi bir yargı kararına gerek olmaksızın ilamsız icra yoluyla icra takibi başlatılır. Borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak bu şekilde tahsil edilmektedir.

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışına dair herhangi bir engel yoktur. Hisseli tapu satışı, noter’de yapılan sözleşme ile veyahut tapu sicilinde yapılmaktadır. Ancak burada diğer pay sahiplerinin de bir önalım haklarının olduğu bilinmelidir. Bu konuda gözden kaçırılmamalıdır. Dolayısıyla gayrimenkul üzerindeki hisseler yani paylar başka birine satılmış olsa bile diğer pay sahipleri yeni pay sahibinden de bu payları alabilir.

TAPUSU OLMAYAN EV NASIL SATILIR?

Her gayrimenkulün bir tapusu olmalıdır. Tapuya kayıtlı olan gayrimenkul satışları bilindiği üzere tapuda gerçekleşir. Tapuda kaydı olmayan bir gayrimenkulün satışında mal sahibinin kim olduğunun bilinmezse tapuda herhangi bir alım -satım ya da başka bir tasarruf yapılamaz.

İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman?

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?

Bakan Kurum duyurdu! 10 bin iş kapısı açılıyor!

 


Geri Dön