08 / 05 / 2024

İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?

İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?

Pek çok kişi tarafından merak edilen imar affı çıktı mı? İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?



İMAR BARIŞI ÇIKTI MI?

Konuyla ilgili olarak bir köşe yazısı kaleme alan Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, söz konusu durumun hükümetin gündeminde olmadığını öne sürdü.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ İMAR BARIŞI İÇİN ÖNERGE VERMİŞTİ!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan imar barışı teklif gerekçesinde yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri neticesinde; idari para cezaları, yıkım kararları ve haklarında açılan ceza davaları sebebiyle telafisi güç mağduriyetler yaşadığı belirtildi. Söz konusu teklifte barınma ihtiyacını karşılamak için özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapıların kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlandığı belirtildi.

İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?

Yine verilen detaylara göre, 2018'de 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş olan ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesi başlatılmıştı. Yine verilen detaylara göre, yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması gerekli olan uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019 tarihinde sona erdi. Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından yararlanmayan pek çok yapı sahibi yeni bir düzenleme bekliyordu.

Konu şu an için değerlendirme sürecinde.


İMAR AFFI NE DEMEK?

Verilen detaylara göre, imar affı gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen binaların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna deniyor. İmar affının bir diğer adı ise imar barışı olarak biliniyor. Yine verilen bilgiye göre, imar affı (imar barışı) ilk defa 1984'de çıkarıldı.

Ev hayali kuranlar dikkat! İslam Memiş'ten olay yaratacak açıklama geldi! Hemen bakın!

Düşük faizli konut kredisi için geri sayım başladı! 

Konut kredisi faizleri ne kadar düşecek? Hangi konutları kapsayacak?


Geri Dön