30 / 04 / 2024

Ehliyet affı çıktı mı? 2023 yılı ehliyet affı ne zaman çıkacak? Ehliyet affı ne demek?

Ehliyet affı çıktı mı? 2023 yılı ehliyet affı ne zaman çıkacak? Ehliyet affı ne demek?

Ehliyet affı kapsamı ve son durumu merakla takip ediliyor. Daha önce MHP ve CHP milletvekillerinin dikkat çektiği ehliyet affı 2023 bütçe görüşmeleri kapsamında tekrardan gündeme geldi. Peki, Ehliyet affı çıktı mı? 2022-2023 ehliyet affı ne zaman çıkacak?



TBMM Genel Kurulu 5 Aralık 2022'de başlayacak ve kesintisiz 12 devam edecek. Bütçe görüşmeleri devam ederken ehliyet affı yeniden gündem oldu. Sürücüler ehliyet affının çıkıp çıkmayacağının yanıtı merak ediyor.

EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik sebeplerle ya ceza puanından ya da trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu fakat lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı olduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını kaydederek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmasını talep etti. CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken, kamyon, TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa’da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğine dikkat çekti.  Peki, Ehliyet affı çıktı mı? 2022-2023 ehliyet affı ne zaman çıkacak?


Geri Dön