28 / 04 / 2024

İmar barışı fırsatçıları şimdi de ‘bungalov’ dikti!

İmar barışı fırsatçıları şimdi de ‘bungalov’ dikti!

'İmar Barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen kişiler şimdi de yaylalarda bungalov ev inşa etmeye başladı.



Türkiye genelinde hayata geçirilen 'İmar Barışı' uygulamasıyla 31 Aralık 2017 yılından önceki yapılara af getirilecek. Ancak uygulamayı fırsata çevirmek isteyen kişilerin inşa ettiği beton kaçak yapıların yüzlercesi yıkıldı. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karadeniz’de bulunan yaylalarda yüzlerce binanın yıkımı gerçekleşti. Ancak şimdi de doğa katliamcıları, ‘bungalov’ adı verilen tek katlı ahşap yapı furyasına başladı.

Başta Ayder olmak üzere, olağanüstü güzelliğine sahip yaylalarda beton katliamı yaşandı. Bölgede betonlaşma ve salıncak garabeti sona erdi. Ancak doğayı katletmekte ısrarcı olanların yeni kurnazlığı 'bungalov' oldu. Tek katlı ahşap yapı furyası büyük tepkilere yol açtı. Rize'de sayıları artış gösteren yapılar için valilik çalışmalara ve yasal işlemlere başladı. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, "Kaçak yapılarla ilgili kararlılığımızı gören vatandaşlarımız beton yapı yapmak yerine bungalov evi bir gece ansızın ortaya koymaya başladı. Ertesi gün bakıyorsunuz orada bir bungulov ev. Bu nasıl oluyor? Bunun cevabı da şu. Sadece Rize'de 120 civarında yaylamız var. Gidiyor gece oraya evi koyuyor. Anında tutanak tutuluyor. Bunlara da 'dur' diyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz" dedi..

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?


Geri Dön