06 / 05 / 2024

İmar barışına 8,5 milyon başvuru geldi!

İmar barışına 8,5 milyon başvuru geldi!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında 8,5 milyon vatandaşımızın başvurusunu aldık, kalanları almaya devam ediyoruz" dedi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"na katılarak konuşma yaptı.

İmar barışına 8,5 milyon başvuru geldi!

"Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen ilk 100 günlük icraat programımızda yüzde 97 gibi son derece yüksek bir gerçekleşme performansına ulaştık. İlk 100 Günlük İcraat Programında yer alan 400 eylemden 340 tanesini tamamladık" diyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü kutladığımız 29 Ekim tarihinde Türkiye’ye yeni bir zafer anıtı kazandırdık. 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı ülkemizin gurur abideleri arasında yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

İmar barışına 8,5 milyon başvuru

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sıfır Atık Projesi kapsamında 750 kamu kurumunda sistemin uygulamaya geçirildiğini dile getiren Erdoğan, "İmar Barışı kapsamında 8,5 milyon vatandaşımızın başvurusunu aldık, kalanları almaya devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, icraat programının ikinci döneminde, Millet Bahçelerinin 81 ilin tamamına yaygınlaştırılacağını anlatarak, "Daha yeşil ve yaşanabilir şehirler için 41 kilometre bisiklet yolu ve 12 bin metrekare gürültü bariyeri inşa ediyoruz. Sıfır Atık Projesi'ni yaygınlaştırarak, uygulamaya geçilen kamu kurumu sayısını 13 bine yükseltiyoruz. Emlak Bankası'nın yapılandırma sürecini tamamlayarak faaliyete alıyoruz. 'Türkiye Mekansal Strateji Planı'nın ön çalışma, araştırma ve analizlerini bitirerek, plan hazırlama sürecini başlatıyoruz." bilgilerini verdi. 

Sümela'nın 1. etap restorasyonu tamamlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na göre, Trabzon Sümela Manastırı ören yeri çevresindeki taş düşme tehlikesi önlemleri ihalesini yapacak ve 1. etap restorasyonu tamamlayacak.

Hatay Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'nin 2. etabı ile Kayseri yeni Arkeoloji Müzesi de açılışa hazır hale getirilecek. Bunlara ilave olarak 6 ilde yapım, teşhir-tanzim çalışmaları tamamlanan ve ziyarete açılan 6 müzenin resmi açılışa hazır hale getirilmesi çalışmalarına hız verilecek.

Çanakkale Hasan Mevsuf Şehitliği, tabya ve bataryaları çevre düzenleme ve ziyaretçi merkezindeki çalışmalar tamamlanacak, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu da bitirilecek.

 

17 soruda imar barışı!

İmar barışı uyanıklarına ceza yağdı!

İmar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?
 


Geri Dön