30 / 04 / 2024

İmar barışında yanlış beyan olursa ne olur?

İmar barışında yanlış beyan olursa ne olur?

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, yanlış beyanda bulunulduğu zaman düzeltme imkanı olabilecek mi?



Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili 3194 sayılı Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis ediliyor.

Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli oluyor. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanıyor.

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, yanlış beyanda bulunulduğu zaman düzeltme imkanı olabilecek mi? İmar barışında yanlış beyan olursa ne olur?

Yanlış beyanda bulunulduğu zaman düzeltme ve ilave para yatırma imkanı bulunuyor. Sistemde düzeltmeler var. Yazılım üzerinde sorunlar var. Başvuru yapıldıktan sonra bilgiler 24 saat askıda kalıyor. 24 saat sonra Bakanlığa düşüyor. Bu aşamadan sonra düzeltme olmuyor. Ancak bu sorun için de sistemde düzeltme çalışmaları yapılıyor. Başvuru ekranına "İşlemi/başvuruyu düzelt" butonu gelecek.


32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön