07 / 05 / 2024

İmar barışı yanlış beyan

İmar barışı yanlış beyan

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

İmar barışında yanlış beyan olursa ne olur?

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, yanlış beyanda bulunulduğu zaman düzeltme imkanı olabilecek mi?

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

İmar barışı başvurularının çoğu yanlış!

İmar barışının sona ermesine yaklaşık 1 ay kala, uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları giderek artıyor. Şimdiye kadar 8.5 milyondan fazla kişi imar barışı için başvururken, bu sayının ikiye katlanması bekleniyor. 

İmar barışı için son günler!

İmar barışı başvuruları 31 Ekim tarihi itibariyle sona eriyor. E-devlet ve Bakanlık birimlerine başvurularda dikkat edilmesi gerekenler var. Yanlış beyanda bulunanların paraları iade edilmeyip, haklarında dava açılabiliyor... 

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında para iadesi nasıl olacak?

İmar barışına başvuru esnasında bilgilerin yanlış ve fazla girilmesi durumunda ödeme de fazla yapılabiliyor. Peki, yapılan bu fazla ödemenin iadesi mümkün mü? İmar barışında para iadesi nasıl olacak?

İmar barışında yalan beyanda bulunan yandı!

İmar barışında yanlış beyanda bulunanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek. Bakan Kurum, imar barışı başvurularının kurulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini açıkladı.

İmar barışında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı yanlış beyan Haberi

İmar barışı yanlış beyan

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çatalkaya, Mayıs'ta yürürlüğe giren ve 31 Ekim 2018 tarihinde başvuruları bitecek olan ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu söyledi.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre Çatalkaya, “Bugüne kadarki süreçte imar affıyla ilgili yaşanan en büyük sorun başvuru yapanların yanlış metrekare beyanında bulunması oldu. Binanın gerçek metrekarelerin çıkarılması, ölçülerin doğru hesaplanması gerekiyor. Bu nedenle imar affı başvurusu için uzman kişilerden hizmet alınması büyük önem taşıyor. 9 Ağustos tarihine kadar yapılan başvurularda, yanlış bilgi verildikten sonra yapı kayıt belgesi için yapılan ödeme geri alınamıyor ve imar barışına başvuru hakkı elden gidiyordu. Ancak kanunun 9 Ağustos’ta revize edilmesiyle, vatandaşlara yanlış...