30 / 04 / 2024

İmar planı nereden alınır?

İmar planı nereden alınır?

İmar durum belgesi;imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini gösteriyor. Peki, imar planı nereden alınır? Nasıl alınır?



İmar planı nereden alınır?

İmar planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana geliyor. Mevcut ise bölge planı ve çevre düzeni plan kararına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerlerin nazım ve uygulama imar planları ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor. 


İmar durum belgesi;imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, imar planı nereden alınır?


İmar planı, ilgili taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İmar durum belgesini almak için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulabiliyor.


Arsa sahibiyseniz; 

Kimliğiniz ile belediyeye gidip, arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmeniz yeterli olacaktır. 


Arsa sahibi değilseniz; 

Sahibi olunmayan arsanın imar durumunu öğrenmek istiyorsanız bu durum bazı belediyelerce sorun teşkil edebiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.


İmar durumu talep dilekçesi..


……… BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………/İSTANBUL


 

…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.




EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname


 


İsim – Tarih – İmza

..................



ADRES:

........................................................

........................................................

.........................................................



İmar planı yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön