İmar

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı: İmar barışı kaosunun ortadan kaldırılması gerekiyor! 

6 Haziran 2018’de yürürlüğe alınan tebliğle ortaya çıkan mağduriyetler sık sık gündem oluyor. İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, konu ile ilgili konuştu ve bu kaosun ortadan kaldırılmasının vatandaşlara borç olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, 6 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan tebliğin ardından yapıların kayıt altına alınması ile ilgili birçok mağduriyet yaşandığına dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. 

Dernek Başkanı İbrahim Hacıoğlu '31 Aralık 2017 ye kadar olan yapıları kapsar' detayının hiçbir şekilde vurgulanmadığını söyledi ve "Vatandaş 2018 ve 2019 senelerinde de inşa ettiği yapılar için de başvuruda bulunmuştur. Burada çok büyük bir yanılgı olmuştur" ifadelerine yer verdi. 

BursaTV'de yer alan habere göre; İYT Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, "Bunların en sonuncusu 6 Haziran 2018 senesinde çıkartılan İmar Barışı yasası oldu. 3 Mayıs 1985 tarihli 3194 sayılı İmar Kanununa geçici 16 maddesi eklenerek 31 Aralık 2017'ye kadar ruhsat alamamış veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınmayı amaçlamış olsa da, yasadaki ve sonrasındaki uygulama sebebiyle bazı eksiklikler yüzünden vatandaş yasayı anlayamamış, bu nedenle de yanılgıya düşmüştür" dedi. 

Yasanın uygulama yönetmeliğinin 2 sene sonra idarelere yollanmış olması sebebiyle, çalışanların da konuya tam hakim olamadığının altını çizen Hacıoğlu, şu ifadelleri kullandı: 

"Bilindiği üzere 2018 senesinde çıkartılan ve 10 Milyon üzerinde başvuru alan İmar barışı yasası uygulamadan kaynaklı bazı eksikler sebebiyle Milyonlarca Yapı Kayıt belgesinin iptal edilmesine neden olmuştur. İptal edilen bu belgeler sonucunda da vatandaşlar, ağır idari para cezaları, mahkemelerde yargılanma süreçleri, hapis kararları, sicil lekelemeleri ve hatta yapının yıkım kararları gibi süreçlerle karşı karşıya kalmıştır." 

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de imar mağdurlarına destek verdi. Konu ile ilgili konuşan Hasan Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"2018 senesinde uygulanan İmar Barışı’nın umut dolu vaatlerine inanarak, devlete güvenerek Yapı Kayıt Belgesi alan ve belgeleri sonradan iptal edilen vatandaşlarımızın mağduriyetini Meclis gündemine de getirdik. Devletin, kendi vatandaşının belini bükecek, gözünü korkutacak değil, ona kol kanat gerecek bir baba olması gerekiyot. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu vardı ona ne oldu? Türkiye’nin bu büyük problemini, vatandaş ve kamu tarafındaki hassas dengeyi de gözeterek en kısa zamanda çözüme kavuşturmalıyız."

Ev sahibi olmak isteyenler için uyarı geldi: Köprüden önce son çıkış! Konutlar maliyetin altında satılıyor!

Gayrimenkul yatırımında işler tersine döndü! Türkler neden yurt dışından konut alıyor? 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan 7.8 ve 7.5 deprem enerjisi açıklaması: Bu bölgede depremler öne de çekilebilir, gecikedebilir