İmar

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

2014 senesinde hayata geçirilen Büyükşehir Yasası’yla büyükşehirlerdeki köylere, mahalle statüsü tanındı. Bu statünün verilmesinin ardından köyler de şehir merkezi veya ilçe merkezleriyle aynı imar mevzuatına tabi oldu. 

Köyler mahalle statüsü kapsamına alındıktan sonra imar mağduriyetleri yaşandı. Bu durumdan mağdur olan vatandaşlar, taleplerini 'İmar Yasasına Takılanlar Derneği' üzerinden dile getiriyor.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin https://twitter.com/iytdernegi resmi X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir son dakika paylaşımı yapıldı. 

Söz konusu paylaşımda "İmar Yasasına Takılanlar Derneği olarak bizler uzunca bir süredir Yapıların Kayıt altına alınması ile ilgili konuları, bu konuda yaşanılan sorunları konunun muhataplarına ilettik, iletmeye de devam ediyoruz" denildi ve şu ifadelere yer verildi: 

"Gerek plansız, gerek planlı alanlarda 10 Milyon bağımsız birimi bulan / aşan bu sorun algıya kurban edilmemelidir. 

Geçmiş dönemde 
@bbpgenelmerkez
 Gen. Başk. Sayın 
@Mustafa_Destici
 mağduriyetleri görmüş, sorunun çözümü için kanun teklifinde bulunmuştu.
Yeni Yasama Döneminde yine uzunca bir süredir 
@rprefahpartisi
 partisi ile görüşmelerimiz devam etmiş ve İstanbul Milletvekili Sayın 
@DoganBekin
 tarafından 
@TBMMresmi
 Komisyonuna sunulmuştur. Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır. 

Burada Plan Bütçe komisyonu ve Bayındırlık, imar, Ulaştırma ve Turizm komisyonunda görüşüldükten sonra    komisyon başkanı 
@akaraismailoglu
 değerlendirmesi ve kararı ile 
@TBMMGenelKurulu
 na getirilerek oylamaya sunulacaktır.

İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan Barınma anayasal olarak güvence altına alındığını düşünürsek bu bağlamda #TBMM çatısı altında yer alan tüm siyasi partilerin bu konuyu siyasi malzeme yapmadan vatandaşın yararına karar alacaklarına inanıyoruz.

Yukarıda adı geçen her iki siyasi parti bu kanun tekliflerini vatandaşlardan gelen talepler üzerine konuyu araştırıp, değerlendirip buna inandıktan sonra sunmuşlardır. Ortada bir gerçek vardır, bu gerçeği görmezden gelmek, vatandaşı, ülke gerçeğini  görmezden gelmektir.

@iytdernegi
 olarak milyonların sesine ses olamaya devam edeceğimizi buradan tekrar dile getiriyoruz.

Peki söz konusu kanun teklifini vatandaşlar nasıl değerlendirdi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Şehir Plancısı Buğra Gökce'den yeni imar affı tepkisi: Kabul edilemez! 

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

Şehir plancıları odasından imar kanunu değişikliğine büyük tepki! İmar barışı öldürür!