28 / 04 / 2024

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti



BM verilerinde Türkiye'de yetersiz beslenme geride kalan 3 ayda hızlı bir şekilde arttığı görülürken Uluslararası Para Fonu’nun Finans ve Kalkınma isimli çalışmasında savaşın gıda krizini körüklediği, Türkiye’nin de gıda güvenliği riski olan ülkeler arasında olduğuna dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın açlık haritasında Türkiye’de yetersiz beslenen kişi sayısının 14,8 milyon gibi ciddi bir rakama ulaştığı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimiyle birlikte küresel gıda fiyatları endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken yazıda “İşgal, Ukrayna’nın Karadeniz limanlarını ve Rusya’nın ihracat kabiliyetini engellerken tarlaları bakımsız bıraktı. İki ülke, küresel buğday ihracatının yaklaşık dörtte birini oluşturuyor ve dünyada ticareti yapılan tüm tahılların yaklaşık sekizde birini sağlıyor.” yorumuna yer verildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön