Ekonomi

IMF'den flaş açıklama! 

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının bu sene Kovid-19 salgını öncesine oranla 7,5 puan yükselerek yüzde 91'i bulmasının beklendiğini açıkladı. Raporda, 2021 ve 2022'de gelişmiş ve yükselen piyasa ekonomilerinde mali açıkların keskin bir şekilde düştüğü fakat gelir grupları genelinde salgın öncesi seviyelerin üzerinde kalmaya sürdürdüğünü belirtti

IMF, Mali İzleme Raporu'nun ekim sayısını "İnsanların Toparlanmasına Yardımcı Olmak" adı ile yayımladı.

Raporda, 2021 ve 2022'de gelişmiş ve yükselen piyasa ekonomilerinde mali açıkların keskin bir şekilde düştüğü fakat gelir grupları genelinde salgın öncesi seviyelerin üzerinde kalmaya sürdürdüğünü belirtti.

Gelişmiş ekonomiler ve Çin hariç yükselen piyasa ekonomileri için ortalama açıktaki daralmanın ilgi çekici olduğu açıklanan raporda, bunun enflasyonun arttığı bir dönemde salgınla ilgili önlemlerin gevşemesini yansıttığı bildirildi.

Raporda, küresel kamu borcunun 2022 yılında GSYH'nin yüzde 91'ine ulaşmasının beklendiğine vurgu yapılarak, bu oranın birçok ülkedeki son düşüşe rağmen salgın öncesi seviyelerin yaklaşık 7,5 puan üzerinde olduğu söylendi.

Gıda ve enerji fiyatlarındaki keskin artışın hükümet bütçeleri üzerinde baskı oluşturduğunun altı çizilen raporda, küresel finansal koşullar daha zorlu hale geldikçe bütçe baskılarının sıkılaştığı kaydedildi.

Raporda, en düşük gelirli ekonomilerin neredeyse yüzde 60'ının halihazırda borç sıkıntısı içinde ya da yüksek risk altında olduğu söylendi.

Küresel ekonominin süren sıkı finansman koşulları sebebiyle yavaşladığına işaret edilen raporda, düzenli borç yeniden yapılandırmaları için daha fazla borç şeffaflığı ve daha iyi mekanizma oluşturulması çağrısında bulunuldu.

IMF, finansal istikrara yönelik risklerin önemli ölçüde arttığı konusunda uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF), yüksek enflasyon, birçok bölgede ekonomik görünümün kötüleşmeye devam etmesi ve süregelen jeopolitik risklerin finansal sistemlerin karşı karşıya kaldığı başlıca sorunlar olduğunu bildirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), yüksek enflasyon, birçok bölgede ekonomik görünümün kötüleşmeye devam etmesi ve süregelen jeopolitik risklerin finansal sistemlerin karşı karşıya kaldığı başlıca sorunlar olduğunu belirterek, son derece belirsiz bir küresel ortamda finansal istikrara yönelik risklerin önemli ölçüde arttığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla ABD'de görüştü!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!
Asgari ücrette son dakika! 1 Ocak 2023'de asgari ücret ne kadar olacak?