01 / 05 / 2024

IMF'den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı!

IMF'den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı!

IMF Başkanı Georgieva, gıda şokuna yönelik yeni bir finansman penceresinin oluşturulduğunu duyurdu.



Rapor, 2022'de akut gıda güvensizliğini sona erdirmek için yaklaşık 50 milyar dolar gerekeceğini söyledi. , ve bu rakam uzun vadede yükselebilir.

Raporda, Sudan, Kırgızistan, Beyaz Rusya ve Ermenistan'ın  Ukrayna ve Rusya'dan gıda ithalatına en  çok bağımlı olduğu ve GSYİH'nın yüzdesi olarak Moldova, Letonya, Estonya, Paraguay ve Kırgızistan en çok Ukrayna gübrelerine ve Rusya'ya bağımlı. 

IMF den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı! 

Hızla harekete geçme çağrısı

benzeri görülmemiş insani krizin, yeterli gıdaya sahip olmayanların acılarını hafifletmek ve ihtiyacı olan ülkeleri finanse etmek için acil eylem gerektirdiğini vurguladı.

Söz konusu yazıda, benzeri görülmemiş insani krizin, yeterli gıdaya sahip olmayanların acılarını hafifletmek ve ihtiyacı olan ülkeleri finanse etmek için acil eylem gerektirdiğini vurguladı. 

Pek çok ülkede politika yapıcıların insanları mevcut gıda krizinden korumak için ekonomik önlemler aldığını kaydederek, gıda krizinin yüksek olduğu ülkelerin yalnızca bu yıl  en yoksul ailelerin hayatta kalmasına yardımcı olmak için yaklaşık 7 milyar dolara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Yazıda, insanların hızlı ve yeterli  şekilde desteklenmesi, açık ticaretin sürdürülmesi, gıda üretiminin artırılması, dağıtımın iyileştirilmesi ve iklime dayanıklı tarıma yatırım yapılması gerektiği belirtildi. 

IMF den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı! 

IMF'den gıda şokuna yönelik yeni finansman penceresi

Öte yandan, IMF CEO'su Georgieva,  ülkelerin gıda güvenliği ile başa çıkmasına yardımcı olmak için yeni bir IMF gıda şoku finansman penceresi oluşturulduğunu açıkladı. 

Georgieva, yeni finansal pencerenin acil ödeme ihtiyacı olan ve akut gıda güvensizliği, akut gıda ithalatı  veya tahıl ihracatı şoklarından muzdarip ülkeler için acil durum finansmanına daha iyi erişim sağlayacağını kaydetti. 

Georgieva, yeni mali pencerenin bir yıllığına açıldığını duyurdu ve Georgieva, yeni mali pencere aracılığıyla IMF'nin kırılgan ülkelerdeki insanlara yardım etmek için ek yardım sağlayacağını belirtti.

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!
FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!
Tarım Kredi'den flaş açıklama! Takipte borcu olan ortaklarının yapılandırma süresini uzattı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön