02 / 05 / 2024

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.



Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni yaptırımlarla Rusya, bilgi teknolojisi danışmanlığı, mimarlık hizmetleri, mühendislik, reklam ve denetim hizmetleri ile belirli ticari işlemler için  yasal danışmanlık hizmetlerine erişimini kaybedecek. 

Açıklamada,  Rusya'nın endüstriyel ve teknolojik yetenekleri için büyük önem taşıyan 700'e yakın ürünün ihracatının İngiltere tarafından yasaklandığı ve bu ürünler arasında Rus imalat sektörünün üretimi için kritik olan yüzlerce ürünün bulunduğu belirtildi. 

Açıklamada, "İngiltere, Rus ekonomisinin kilit sektörlerini hedeflemek için uluslararası ortaklarla birlikte hareket ediyor. Yeni önlemler, güvenlik açıklarını hedef alarak ve önemli tedarik zincirlerini bozarak, Rus rejimi üzerindeki ekonomik baskıyı artıracak." denildi.

Rusya Merkez Bankası Başkanına da yaptırım

İngiltere'nin, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'veya yaptırım kararı aldığı vurgulanan açıklamada, Nabiullina'nın, Rus rejiminin Ukrayna'ya karşı yasa dışı savaşı yoluyla Rus ekonomisini yönlendirmede ve rubleyi Rusya'nın geçici olarak kontrol ettiği Ukrayna topraklarına yaymada etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Nabiullina'ya yaptırım uygulandı ve kişisel olarak varlıkları donduruldu, seyahat yasağına tabi tutuldu." denildi.


Geri Dön