28 / 04 / 2024

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.



Avrupa Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaptırımlar listesinde "Ukrayna'nın dört bölgesinde sahte referandum düzenleyenler, silah üreticisi JSC Kalaşnikof'un en büyük hissedarı olan Rusya Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri, Endişe, savaş şunları içerir: ilgili dezenformasyon, eski ve şimdiki Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alan Ruzhnikov, siyaset bilimci Alexander Dugin, şarkıcı Yulia Chicherina, Nikolai Rastorguev".

Yaptırım uygulanan yedi şirket arasında Rus ordusuna silah ve savaş uçağı tedarik eden bir savunma müteahhitliği, seçim ve referandumlardan sorumlu Rusya Federasyonu Merkez Seçim Komisyonu ve Rus devlet anonim şirketi JSC Goznak yer alıyor. sorumlu olduğu güvenlik ürünleri üretiyoruz.

AB toplamda 1236 kişi ve 115 kuruma yaptırım uyguladı.

AB vatandaşları ve işletmelerin fon toplaması yasaklanırken, belirli kişiler varlıklarının dondurulmasına tabidir. Ayrıca AB'ye girmeleri veya AB'den çıkmaları da yasaklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön