23 / 12 / 2024

İMİB, doğal taş projeleriyle MIPIM'e katılıyor!

İMİB, doğal taş projeleriyle MIPIM'e katılıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, 2017’yi "Dünya Türk Doğal Taşları Yılı" olarak belirledi. İMİB bu kapsamdaki projeleriyle MIPIM Fuarına katılıyor.



İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Türkiye’nin en değerli ihracat ürünlerinden olan doğal taşı tanıtmak ve ihracatını artırmak amacıyla 2017’yi "Dünya Türk Doğal Taşları Yılı" olarak belirledi. Bu kapsamda yıl boyu çeşitli projeler planlayan İMİB, bunlardan birini dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM’e katılarak gerçekleştiriyor.


Birlik olarak MIPIM’e katılmalarının önemine dikkat çeken İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul platformu; farklı ülkelerden mimar, müteahhit ve sektör temsilcisini bir araya getiriyor. Fuarda Turkish Stones markasını ve 400’ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacağız. Fakat bu kez alışılagelmişten farklı olarak, sanat ve teknolojiyi birleştiren bir anlayışla kendimizi anlatacağız. Çağla Cabaoğlu ve Ozan Türkkan doğal taşa çağdaş bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarladılar. Bu çalışmanın çok ilgi çekeceğine ve amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.


Ar-Ge konusunda hassas davrandıklarını ve yenilikçi düşünerek doğal taşı katma değeri yüksek bir ürün haline getirdiklerini söyleyen Kahyaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:


“Birlik olarak var olduğumuz pazarlarda daha da güçlenmek ve yeni pazarlar bulmak önceliğimiz. Bu yıl hedefimiz 2,2 milyar doların üstünde ihracat yapmak. Ana hedefimiz ise, 5 yıl sonra 6 milyar dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirmektir”.


Doğadan sanata Türk doğal taşının büyüsü


Eserle dünyaya Türkiye’nin yüzünü sanatla göstermek istediklerini söyleyen projenin Artistik Direktörü Çağla Cabaoğlu, sanatçı Ozan Türkkan’ın bu topraklardaki kültürel katmanları, yaşanmışlıkları ve entelektüel birikimi yansıtmak amacıyla Anadolu Selçuklulara özgü altıgen bir oturma alanı tasarladığını belirtti.


“Değişik mermerlerin kullanıldığı standı ziyaret edenlerin doğal taşa dokunmalarını ve onun derinliğini hissetmelerini istiyoruz” diyen Cabaoğlu, ayrıca ziyaretçilerin 3 boyutlu olarak izleyebilecekleri bir video da hazırlandığını vurguladı.


Doğal taşın yeryüzüne çıkış öyküsü gerçek çekimlerle fuarda izleyenlere gösterilecek


Deneysel medya ve dijital sanatlar alanında özellikle bilgisayarla yaratılmış görüntülere ve sanal gerçekliğe yoğunlaşan sanatçı Ozan Türkkan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği için MIPIM fuarına özel VR (Sanal Gerçeklik) tabanlı bir eser üretti.


VR'ın en önemli noktalarından olan "tele-transportasyon" ile ziyaretçiler Türkiye'nin en değerli zenginliklerinden mermer ocaklarına götürülüyor. Yerden 200 metre yükseklikten mermer ocaklarının içerisine bakarak doğal taşlara ve işlenmelerine tanıklık ediyorlar. Ziyaretçiler, özel VR gözlüklerini taktıkları anda, stantta fiziki olarak gördükleri, dokunup inceleyebildikleri mermerin doğuşuna şahit oluyorlar.


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2017'de 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını tanıtacak.


İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul platformu olan MIPIM'in farklı ülkelerden mimar, müteahhit ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini belirterek, fuarda Turkish Stones markasını ve 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacaklarını aktardı.


Alışılagelmişten farklı olarak, sanat ve teknolojiyi birleştiren bir anlayışla kendilerini anlatacaklarını kaydeden Kahyaoğlu, doğal taşa çağdaş bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarlandığını, bu çalışmanın çok ilgi çekeceğine ve amaçlarına ulaşacaklarına inandığını anlattı.


Kahyaoğlu, Ar-Ge konusunda hassas davrandıklarını ve yenilikçi düşünerek doğal taşı katma değeri yüksek bir ürün haline getirdiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Birlik olarak var olduğumuz pazarlarda daha da güçlenmek ve yeni pazarlar bulmak önceliğimiz. Bu yıl hedefimiz 2,2 milyar doların üstünde ihracat yapmak. Ana hedefimiz ise 5 yıl sonra 6 milyar dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirmektir. 


Değişik mermerlerin kullanıldığı standımızı ziyaret edenlerin doğal taşa dokunmalarını ve onun derinliğini hissetmelerini istiyoruz. Ayrıca ziyaretçilerin 3 boyutlu olarak izleyebilecekleri bir video da hazırlandı. Deneysel medya ve dijital sanatlar alanında özellikle bilgisayarla yaratılmış görüntülere ve sanal gerçekliğe yoğunlaşan sanatçı Ozan Türkkan, MIPIM fuarına özel VR (Sanal Gerçeklik) tabanlı bir eser üretti. VR'ın en önemli noktalarından olan 'tele-transportasyon' ile ziyaretçiler Türkiye'nin en değerli zenginliklerinden mermer ocaklarına götürülecek. Yerden 200 metre yükseklikten mermer ocaklarının içerisine bakarak doğal taşlara ve işlenmelerine tanıklık edecekler."


AA


Geri Dön