06 / 05 / 2024

İmmergas, Türkiye'de 30 milyon Euro ciro hedefinde!

İmmergas, Türkiye'de 30 milyon Euro ciro hedefinde!

İtalya'nın Modena'ya yakın fabrikası olduğu için 'Kombinin Ferrari'si olarak anılan İmmergas, Türkiye'de hızlı büyümeye geçiyor. Şirketin genel müdürlüğüne Satış Pazarlama ve Servis Direktörü'ne de Salih Yaşar getirildi



Ağustos ayında Türkiye'de yeniden yapılanmaya giden şirketin genel müdürlüğüne Andrea Carmeli, Satış Pazarlama ve Servis Direktörü'ne de Salih Yaşar getirildi. Salih Yaşar, yeniden yapılanma sonrasında İmmergas olarak Türkiye'de atağa geçeceklerini söyledi. 2010 itibariyle Türkiye kombi pazarının yüzde 3.5'ini elinde bulundurduklarını ifade eden Yaşar, "Bu yıl Türkiye kombi pazarı 850 bine ulaşacak. Bizim satışımız da 25 bin adedi bulur" dedi.

Türkiye'den çekilmeyiz
 
Türkiye'de kombi satışının yanı sıra, İmmergas adıyla  300 bin adet radyatörü fason olarak üreterek ihracat etiklerini belirten Yaşar, Türkiye'den çekilecekleri yönündeki iddiaların yalanladı. Yaşar, "Geçen yıl Türkiye'de kombi satışından 26 milyon euro, radyatör satışından ise 15 milyon euro oldu. Bu yılki kombi ciro hedefimiz 30 milyon euro. 2015 yılında 150 bin adetlik satışla yüzde 10 Pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Ciromuzu da 90 milyon euroya çıkartmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Üretim planımız var
 
Salih Yaşar, Türkiye'de kombi pazarının büyüdüğünü kendilerinin de üretim planlarının olduğunu kaydetti.
Üretim planlarında Kanal İstanbul projesinin büyük etkisinin olacağını ifade eden Yaşar, "Kanal İstanbul'la birlikte hem Avrupa hem de Anadolu yakasına 2 büyük şehir kurulacak. Bu şehirlerin kombilerini biz vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yoğuşmalı ile yüzde 30 tasarruf mümkün
 
Salih Yaşar, Türkiye'de kombi pazarının yüzde 10'unun yoğuşmalı kombilerden oluştuğunu söyledi. "Bizim satışlarımızın yüzde 30'u yoğuşmalı" diyen Yaşar, yoğuşmalı kombilerin daha tasarruflu olduğunu bildirdi. Yaşar, "Türkiye her yıl doğalgaza milyarlarca dolar ödüyor. Yoğuşmalı kombilerin kullanımı zorunlu hale getirilmeli. Böylece, kullanılan kombiden yüzde 30 gaz, yüzde 50 de elektrik tasarrufu yapmak mümkün hale gelir" şeklinde konuştu.
Hamit VAROL/BUGÜN


Geri Dön