05 / 05 / 2024

İmmotrust Terrace Park konutları için düğmeye bastı!

İmmotrust Terrace Park konutları için düğmeye bastı!

Alman-Türk ortaklığında 2011'de kurulan İmmotrust, Eskişehir'deki ikinci projesi olan Terrace Park için çalışmalara başladı. Firma, Batıkent Mahallesi'nde 2012'de 4 bin 380 metrekare alanda 32 dairelik lüks Selvi Evleri'ni inşa ediyor...



Alman-Türk ortaklığında 2011'de kurulan İmmotrust, Eskişehir'deki ikinci projesi olan Terrace Park için çalışmalara başladı. Batıkent Mahallesi'nde 2012'de 4 bin 380 metrekare alanda 32 dairelik lüks Selvi Evleri'ni inşa ettiklerini aktaran İmmotrust CEO'su Selim Kuzu, önümüzdeki dönemde önce konut, ardından da otel projesine başlayacaklarını bildirdi. Konut projeleri Terrace Park'ın Bademlik mevkiinde 26 bin 400 metrekare yeşil alanm 7 bin metrekaresinde inşa edileceğini ifade eden Kuzu, projenin 36 ay sonra tamamlanacağını söyledi. Kuzu, yedi blokta toplam 290 daireden oluşan projenin aynı zamanda açık ve kapalı havuz, fîtness, sauna, Türk hamamı, kreş, sinema salonu, eğlence tesisleri gibi çok sayıda sosyal donatıya sahip olacağım belirtti. 


Konut inşaatının ardından aynı alan üzerinde 4 yüdızlı termal otel projesine başlayacaklarını anlatan Selim Kuzu, 100 odanın yer alacağı otelde, bir adet konferans salonu ve alışveriş merkezinin de olacağını söyledi. Kuzu ayrıca, "2014'te elimizdeki mevcut projeleri tamamlayıp, Avrupa'da kazandığımız tecrübeyi ve teknik bilgiyi sektöre aktarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Firma olarak kentsel dönüşüm kapsamında, inşaat uygulamalarından ziyade araştırma ve analiz odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Selim Kuzu, "Bu çalışmalarla yalan gelecekte ev sahiplerinin ortalama gelir düzeyleri, ihtiyaçları ve beklentileri değerlendirildi. Araştırma sonucunda da mimari estetik, ısı, ses izolasyonu ve ekolojik niteliklerin daha ön plana çıktığı ortaya konuldu" ifadesini kullandı. 


"Depreme dayanıklılık olması gereken bir standart"


Kentsel dönüşüm sürecini çok farklı açılardan ele aldıklarını vurgulayan Kuzu, şöyle konuştu: "Klasik inşaatçılık anlayışı olan eski binayı yıkıp yerine yenisini yapmaktan ibaret bir anlayışın çok daha ötesinde konseptlerimiz var. Yani konut inşasında sadece konut değil, konutun çevresinin topyekûn olarak, gerçek bir şehircilik anlayışı ile geliştirilip düzenlenmesini hedef alıyoruz. Buna en önemli örnek, otopark sorunları ve inşaat standartlarının oturtulması olacaktır. Maalesef projelerde inşaat kalitesi ve güvenirliliği açısından gerçek anlamda bir standardizasyon mevcut değil. Bu yıl İstanbul da binlerce bina yıkılıp, yeni inşaatlara başlandı. Ancak bunlardan çoğu şirketimizin konseptine uymamaktadır. Çünkü kentsel dönüşüm kapsamında yapılan inşaatların neredeyse hiçbiri depreme dayanıklılık dışmda şehre yeterince katma değer sağlamamaktadır ki, depreme dayanıklılık bir katma değer değil, zaten olması gereken standartlardan biridir." Türkiye'de müteahhitlik alanında uzmanlık ve devamlılık sorunu olduğunu düe getiren Selim Kuzu, Türkiye'de yıllardan beri maddi yeterliliği olan birçok kişinin bu işi yaptığım kaydetti. Bunun da Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birinin profesyonel olmayan hatta bunu ek iş olarak sürdüren kişilerce deyürütülebildiği anlamına geldiğini söyleyen Kuzu, "Ancak bu dev sektör uzmanlık, tecrübe ve devamlılık gerektiriyor" dedi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön