30 / 04 / 2024

İmpo İmar kentleri gelecek yüzyıllara taşıyor!

İmpo İmar kentleri gelecek yüzyıllara taşıyor!

İmpo İmar A.Ş. ekipleri, kentleri gelecek yüzyıllara taşıyacak imar planları için muhtelif kentlerdeki sahadaki çalışmasını sürdürüyor.



1996 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bugüne kadar 30 Bakırköy ilçesi büyüklüğünde alanın imar planına imza atan İmpo İmar'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz sorularımızı yanıtladı: 


HALİÇ'İN BUGÜNKÜ GÖRÜNÜMÜ 1997 YILINDA PLANLANDI 

¦ Hüseyin Bey, İmpo İmar bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? Örnekler verebilir misiniz? 

Biz 1996 yılından bugüne kadar muhtelif bölgelerde büyük projelerin imar planlamasında görev aldık. 

Üstelik bunlar sadccc yaşam alanlarıdeğil, sanayi bölgeleri, balıkçı barınakları, turizm alanları gibi kent yaşamının her noktasına ilişkin projeler oldu. Toplam hektar olarak 30 Bakırköy ilçesi kadar alanın planlamasını yapmışızdır. Kentlerin 20-25 yıl sonrasını hayal ederek planlama yapıyoruz. 1997'de İstanbul'da Eyüp ilçesi ve Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi imar planlarım hazırlamıştık. O dönem yaptığımız planın meyveleri şimdilerde toplanıyor. Sanayi alanı olan ve mezbahaların bulunduğu Eyüp ve Sütlüce bugün turizm alam oldu. Şu an çalışmaları sürenplanlama sonuçlarını da gelecek yıllarda gururla izleyeceğiz. Ekiplerimiz  en son Yalova Mcrkez'in 1/1000 ve 1/5000 revizyon planlarını bitirdi. 


¦ Kamuoyunda altın değerinde nitelendirilen imar planları ile Yalova'da neler değişiyor? 

Askıya çıkan revizyon imar planları ile belediye 80 milyon lirayı bulan kamulaştırma bedeli ödemekten kurtulurken, vatandaşların birçok mağduriyeti gideriliyor. Samanlı bölgesinde imar hakkı eşitlendi. Çınarcık Yolu üzerinde yurt bölgesi ve ticari alan oluşturuldu. Yeni hal binası ve mezbaha şehir dışına çıkarıldı. Karatepe'de yol genişlikleri 10 metreye çıkarıldı. 


¦ Hüseyin Bey, Sanayi ve turizm bölgelerinde ne tür projelere imza atmaktasınız? 

Kazandığımız ihaleler neticesinde ilgili bakanlıklar ve belediyelerin büyük projelerinde yer aldık, yer alıyoruz. Örneğin Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliağa'nın imar sorununu çözecek planlamayı tamamladık. Turizmin önemli kalelerinden Kapadokya'ya ev sahipliği yapan Avanos'ta Çavuşin Köyü ile ilgili koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planlarını hazırlamaktayız. Yeni işlerimiz arasında ise  İzmir  Özdere Turizm merkezinin planları var. Turizm bakanlığından onay bekleniyor. İlave olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın Eskihisarve Çatalca- Yalıköy Balıkçı Barınağı Etüd Proje ihalelerini aldık Kentler sadece konutlardan oluşmuyor. Kente dair her birimin doğru planlanması gerekiyor. Daha iyi bir gelecek için profesyonel kadrolarımızla verdiğimiz planlama hizmeti sayesinde sürdürülebilir, yaşanabilir, modern, ulaşım sorunu olmayan kentlerin kurulmasına hizmet etmeye çalışıyoruz. 


Milliyet Ek


Geri Dön