01 / 05 / 2024

İMSİAD'dan dükkan ve ofislerde kredi faizleri düşürülsün talebi!

İMSİAD'dan dükkan ve ofislerde kredi faizleri düşürülsün talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerde yapılan faiz oranı kampanyalarının ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebinde bulundu. 



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafından sıfır konutlara verilen kredilerdeki faizin ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde düzenlenmesi talebinde bulundu. 

Dünya Gazetesi'nden Zehra Oruç'un haberine göre; Andıç, “Faiz indiriminin konut satışlarında oluşturduğu pozitif etkinin taçlandırılması için, ofis ve dükkan alanında da, uygulanması büyük kazanımlar sağlayacaktır. Daha uygun fiziksel ve teknolojik imkanlara sahip ofislere kavuşmak isteyenler de uygun şartlarda işyeri ve dükkan alabilmelidirler. Bu nedenle ofis ve dükkanların sıfır alımlarında 0,64 kredi faizli, 15 yıla kadar vadeli ve taksitleri bir yıl erteleyebilme olanağından yararlandırılmaları, iş hayatının doğru şekilde normalleşmesi ve çalışan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Böyle bir düzenleme ile kamunun KDV alanında elde edeceği kazanca ilişkin de konuşan Andıç, “Konutta 150 metrekareye kadar yüzde 1 olan KDV oranı, dükkan ve ofislerde bir metrekare bile olsa yüzde 18 düzeyindedir. Bu da sıfır ofislerin satışından devletimizin önemli bir KDV geliri elde etmesini sağlayabilecektir. Ayrıca ofis mobilyacılarından, perde ve parkecisine kadar onlarca alt sektörü de canlandıracaktır” diye konuştu.

Konut kredisi kullanımına düşük faiz dopingi!


Geri Dön