21 / 05 / 2024

Mustafa Andıç kredi açıklaması

Mustafa Andıç kredi açıklaması

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerde yapılan faiz oranı kampanyalarının ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebinde bulundu. 

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

İnşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü Mustafa Andıç, konut fiyatlarının enflasyonun altında ilerlediğini söyleyerek, bu durumun bir süre daha devam edeceğini kaydetti.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Kredi kartı borcu olanlara af mı geliyor? Kara listeye alınanlar dikkat!

Kredi kartı borcu olanları yakından ilgilendiren kritik bir gelişme yaşandı. Kredi kartı borcundan dolayı kara listeye alınanlara af mı geliyor? 

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Akbank, Denizbank, Vakıf, Yapı Kredi’de hesabı olan vatandaşlar acil olarak baksın. Son dakika açıklaması geldi

Akbank, Denizbank, Vakıf, Yapı Kredi’de hesabı olan vatandaşlarla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Son dakika açıklaması kısa bir süre önce geldi. İşte detaylar...

Konutta kredi desteği kira sorununu çözer! Ev alacaklar bu detaylara hemen bakın! 

Emlak Uzmanı Dr. Mustafa Koçak, Temmuz ayı konut satış verileri ile beraber, ilk kez konut alacaklara verilecek kredi desteğini değerlendirdi. Koçak, ilk defa konut alacaklara verilecek kredi desteğinin kira sorununu da çözeceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartı faizleri hakkında flaş gelişme

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar göre kredi kartı faizleri hakkında kullanıcıları üzecek bir gelişme yaşandı. Alınan kararla birlikte kredi kartı faiz oranlarında artışa gidildi.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor. Kredi kartı kullananlarla ilgili faiz gelişmesi

Ülkemizde kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Kredi kartı faiz oranlarında değişim oldu.

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 22 Haziran son tarih

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartı kullanan vatandaşların bu tarihi bilmesinde fayda olduğu ifade edildi.

BDDK'dan veri açıklama Kredi hacminde gerileme var!

Bankacılık sektöründe son gelişmeler BDDK tarafından paylaşıldı. Yayımlanan verilere göre kredi hacminde önemli bir azalma yaşandı. BDDK'nın açıkladığı bankacılık istatistikleri, sektördeki son durum hakkında detaylı bilgi veriyor.

Mustafa Andıç kredi açıklaması Haberi

Mustafa Andıç kredi açıklaması

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafından sıfır konutlara verilen kredilerdeki faizin ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde düzenlenmesi talebinde bulundu. 

Dünya Gazetesi'nden Zehra Oruç'un haberine göre; Andıç, “Faiz indiriminin konut satışlarında oluşturduğu pozitif etkinin taçlandırılması için, ofis ve dükkan alanında da, uygulanması büyük kazanımlar sağlayacaktır. Daha uygun fiziksel ve teknolojik imkanlara sahip ofislere kavuşmak isteyenler de uygun şartlarda işyeri ve dükkan alabilmelidirler. Bu nedenle ofis ve dükkanların sıfır alımlarında 0,64 kredi faizli, 15 yıla kadar vadeli ve taksitleri bir yıl erteleyebilme olanağından yararlandırılmaları, iş hayatının doğru şekilde normalleşmesi ve çalışan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Böyle bir düzenleme ile kamunun KDV alanında elde edeceği kazanca ilişkin de konuşan Andıç, “Konutta...