27 / 04 / 2024

İncek'e 22.8 milyon TL'ye BM kampüsü inşa edilecek!

İncek'e 22.8 milyon TL'ye BM kampüsü inşa edilecek!

Ankara'nın İncek ilçesinde Birleşmiş Milletler (BM) kampüsü oluşturuluyor. 14 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde kurulması planlanan kampüsün 22 milyon 85 bin TL'ye mal olması planlanıyor.



Türkiye ile BM Kalkınma Programı (BMKP) arasında 2 yıl önce imzalanan “İncek/Ankara’daki Diplomatik Yerleşkede BM Binaları İçin Arazi Tahsisi, Tasarımı ve İnşasına İlişkin Protokol” onay için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Protokol kapsamında İncek’te Dışişleri Bakanlığı’na tahsisli alanda bulunan 14 bin 500 metrekare büyüklüğündeki bir araziye BM kampüsü inşa edilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, arazi üzerinde inşa edilecek binanın intifa hakkı Türkiye tarafından, en az 4 katılımcı BM kuruluşu Türkiye’de faaliyet gösterdiği sürece BM kuruluşlarına devredilecek. 

Protokole göre, tahsis edilecek arazide ihtiyaca uygun olarak, mimari tasarım projesi Türkiye’nin onayına sunulacak bir binanın tasarım ve inşası için Türkiye tarafından 22 milyon 85 bin TL harcama yapılacak. BMKP ve Türkiye’de faaliyet gösteren BM fonları, programları ve ihtisas kuruluşlarının Ankara’da bulunan şu birimlerinin tek bir yerleşke içerisinde hizmet sunması sağlanacak.


Geri Dön