30 / 07 / 2024

İncil'de adı geçen Leodikya tapınağını Bakan Günay açtı!

İncil'de adı geçen Leodikya tapınağını Bakan Günay açtı!

Denizlide bulunan ve İncilde adı geçen 7 kutsal kiliseden birinin olduğu Leodikya Antik Kentindeki Tapınak Anın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Günay yaptı. Günay, 4 yıl önce antik tarla görünümündeki alanda arkeoloji merkezi oluşmaya başladığını söyl


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 8 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları sonunda ayağa kaldırılan tapınağın açılış törenine katıldı. Bakan Günay, buradaki konuşmasında, 4 yıl önce antik tarla görünümündeki alanda bütünüyle ayakta yepyeni bir arkeoloji merkezi oluşmaya başladığını ifade etti.

Kazı heyetine uyarı

Bakan Günay, 3 yıl önce Denizli Belediyesiyle imzaladıkları antik kentin işletmesinin yerel yönetime devredilmesi protokolünün olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi.

Antik kazı çalışmalarında gereken ilgiyi göstermeyen kazı heyetleriyle yollarını ayıracaklarını belirten Bakan Günay, bu konuda radikal davrandıklarını vurguladı. Kazı yerlerine yerli, yabancı gözüyle bakmadıklarını belirten Kültür ve Turizim Bakanı Günay, Çalışan çalışmayan gözüyle bakıyoruz. Çalıştığı yeri seven sevmeyen ayırımı yapıyoruz. Topraklarımızı sevenler, hakkını verenler çalışacak dedi.

Bakan Günay, yabancı kazı heyetlerinin buluntularla ilgili yayınladıkları bilimsel yayınların mutlaka Türkçe olarak da yayınlamaları şartı getireceklerini, Türkçenin bilim dili olarak gelişmesini istediklerini kaydetti.

Kostümlü şov

Törenin başlangıcında ise Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri Apollon ile Marciasın müzik yarışmasını dönemin kostümleriyle canlandırdı. Temsilin sonunda anlatıcının Anadolu ile ilgili sözleri ve barış mesajları Günayı duygulandırdı. Güneş gözlükleri olan Günay, mendille gözlerinin altını sildi.

HÜRRİYET


Geri Dön