29 / 04 / 2024

Indesit Company Manisa'daki yeni fabrikasını faaliyete geçirdi!

Indesit Company Manisa'daki yeni fabrikasını faaliyete geçirdi!

Indesit Company çatısı altında yer alan Hotpoint, Indesit ve Scholtes markaları Avrupa genelinde toplam 15 milyon adetlik beyaz eşya üretim kapasitesine sahip. Türkiye Müdürü Turgay Dağ, ''Üretime geçtik'' dedi.



Firmanın 2014 yılı Ekim ayında Türkiye'deki ikinci fabrikasını kurduğunu belirten Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Turgay Dağ, "Manisa'daki çamaşır makinesi fabrikamızın inşaatını bitirdik ve ekim ayı itibarıyla üretime geçtik.İkinci fabrikamızın üretime geçmesiyle birlikte toplamda 3 milyon adetlik üretim kapasitesine ulaştık" dedi. 


Indesit Company'nin Türkiye'deki 20'nci yılını 35 milyon euro'luk yeni çamaşır makinesi yatırımı ile kutladığını belirten Turgay Dağ, "Ekim ayında üretime geçen ve yılda 1.4 milyon adet üretim kapasitesine sahip yeni çamaşır makinesi fabrikamızın üretiminin yüzde 75'ibaştaİngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Polonya olmak üzere 70'den fazla ülkeye ihraç edilecek" şeklinde bilgi verdi. Öte yandan Manisa Soğutucu Fabrikası'nda üretilen soğutucuların yüzde 80'inin; başta İngiltere ve İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyleyen Dağ, "Manisa soğutucu fabrikası Avrupa ülkelerinin dışmda Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri için de bir ihracat üssü konumunda bulunuyor. 2013 yılında 1.3 milyon adetten fazla soğutucu üretimi gerçekleştiren Indesit Company, bu üretimin yüzde 80'ini ihraç ederek, 125 milyon dolardan fazla ihracat geliri elde etti" dedi. 


İhracatı yüzde 50 artırma hedefi 

Firmanın 2014 yılında 150 milyon dolar ihracat yaptığı bilgisini veren Turgay Dağ, yeni fabrikaları sayesinde 2015'te ihracatta yaklaşık yüzde 50 büyüme beklediklerini dile getirdi. Sanayi tarafındaki yatırımlarının yanı sıra, son iki senede tam 400 yeni Hotpoint mağazası açtıklarım belirten Dağ, şöyle devam etti: "Bu da yaklaşık iki günde bir mağaza açılışı yaptığımız anlamına geliyor. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde tüm kanallar bazında yaklaşık 3 bin noktada satış yapıyoruz ve bu noktaları 350 servisimizle destekliyoruz. 2013 yılında Türkiye ciromuz ihracatla birlikte 300 milyon euro'ya ulaştı. 2013 yılında Türkiye'deki iç satışlardan 150 milyon euro ciro elde ettik. 2013 yılında her 28 saatte bir yeni mağaza açarak kendi rekorumuzu kırdık" ifadelerinde bulundu. 


"Yılda 3 milyon adet ankastre ürün satıyoruz" 

Yılda yaklaşık 3 milyon adet ankastre ürün sattıklarını söyleyen Turgay Dağ, "Piyasada evye ve armatürler de dahil olmak üzere komple ankastre ürün serisiyle hizmet veren pek az beyaz eşya üreticisinden biriyiz. 

Hotpoint olarak özellikle ankastre pişirme üniteleri üretiminde 30 yıllık bir deneyimimiz var. Örneğin, davlumbazlarda piyasadaki standart koku filtreleme gücü yüzde 47 iken Hotpoint ankastre davlumbazların gücü yüzde 96" dedi. Tüketicilerin ihtiyaçları konusunda sahip oldukları bilgi ve anlayış gücüne sahip olmalarının kendilerini alanlarında önemli konuma ulaştırdığını belirten Dağ, "Sahip olduğumuz bu beceriler sayesinde tüketicilerin hayatmı daha da kolaylaştıran ürünler sunuyoruz. Tüketicilerin hayatını kolaylaştırırken teknoloji, İtalyan tasarımı ve fonksiyonelliği sofistike bir biçimde harmanlıyoruz" diye konuştu. 


"Patentli ürünlerimiz ile enerji tasarufu sağlıyoruz" 

Hotpoint'in ankastre ocakları, fırınları ve davlumbazlarının sahip olduğu patentli özellikleriyle hem enerji tasarrufu sağladığını hem de lezzetli pişirme imkanı sunduğunu öne süren Turgay Dağ, "Hotpoint olarak, 65 santimlik ocaklarımızdaki bekler arasındaki 4 santimlik ekstra alan sayesinde daha büyük tencere ve tavalarda rahatça yemek pişirme imkanı sunuyoruz. Bu ocaklar 60 santimlik kabinlere monte edilebildiği için tezgahlara da uyum sağlıyor. 75 santimlik ocaklarımız ise daha çok geniş mutfaklara sahip yaratıcılığını göstermek için mutfağında daha geniş alan arayanlara hitap ediyor" şeklinde konuştu. 


Ocaklardan maksimum verim alabilmek ve enerji tüketimini minimuma indirmek için her ocak gözü üzerine uygun çapta tencere kullanmanın da bir diğer önemli husus olduğunu söyleyen Turgay Dağ, "Hotpoint olarak bu soruna patenti bize ait olan dikey alev (Direct Flame) teknolojimizle çözüm bulduk. Ankastre ocaklarımızda bulunan dikey alev teknolojisi 420 delikten dikey yayılan alevler aracılığıyla ısıyı eşit şekilde dağıtarak, her boyuttaki tencere ve tavada homojen ısı dağılımı sağlıyor. Tam kıvamında pişmiş yemekler sunan bu teknoloji aynı zamanda pişirme süresini yüzde 20, enerj i tüketimini ise tam yüzde 22 oranında azaltıyor" diye konuştu. Yemeklerin tam kıvamında pişmesi için fırın içinde ısının eşit derecede yayılması gerektiğini anlatan Dağ, şöyle devam etti: "Örneğin; pek çok tüketici fırında börek pişirirken alt veya üst taraf daha çok kızardığı için tepsiyi çıkarıp, ters çevirmek zorunda kaldığı için şikayet eder. Bu ise hem pişirme süresinin daha da uzamasına hem de enerji kaybına sebep olur. 

Hotpoint olarak Dual Flow sistemine saBugün itibarıyla yurt genelinde 3 bin noktada satış yapıyoruz. 2013 yılında Türkiye ciromuz ihracatla birlikte 300 milyon euro'ya ulaştı. 

hip fırınlarımızla tüketicilerin sıkça karşılaştığı bu soruna kökten bir çözüm getirdik. Patenti yine Hotpoint'e ait olan Dual Flow sistemi havayı fırının her noktasına ve her seviyesine eşit bir şekilde yayarak göz zevkine hitap eden kusursuzca pişmiş yemekler sunuyor. Dual Flow sistemi, aynı zamanda fırın kapağından soğuk hava akışı sağlayarak, fırın camının daha soğuk olmasını sağlar." Ankastre fırın seçimlerinde enerj i tüketiminin önemini vurgulayan Dağ, "Kategorisinde, A enerji sınıfına kıyasla yüzde 20 daha az enerji harcayan Hotpoint fırınlarımız kategorisinde Avrupa'nın en az enerji tüketen fırını olma özelliğini taşıyor. Ayrıca fırının sunduğu fonksiyonel özelliklere ve temizleme yöntemlerine de dikkat edilmeli" önerisinde bulundu. 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön