02 / 05 / 2024

İndirim furyası bitti! Önce motorin şimdi de benzine okkalı zam

İndirim furyası bitti! Önce motorin şimdi de benzine okkalı zam

İsrail-Filistin çatışmasının 13 gündür devam etmesi petrol fiyatlarını uçurdu. Motorine gelen 2 TL 30 kuruşluk artış üzerine benzine de zam geliyor. Bölgede yaşanan çatışmalar indirimleri geri alırken benzine cumartesi günü yeni zam yapılacak. İşte tüm detaylar...



Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeyi sürdürüyor.

Akaryakıt fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda indirim haberleri üst üste gelirken Orta Doğu'daki kritik süreç yeniden dalgalanmaları kaçınılmaz hale getirdi.

İsrail-Filistin çatışmasının 13 gündür devam etmesi petrol fiyatlarına yansırken ilk zam motorine yapıldı. İşte tüm detaylar....

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI POMPAYA ZAM OLARAK YANSIDI
Orta Doğu'da yaşanan krizle birlikte fırlayan petrol fiyatları, pompaya da zam olarak yansıdı. Motorine 16 Ekim gecesi 2 TL 30 kuruşluk zam geldi.

BENZİNE NE KADAR ZAM GELİYOR?
Motorine gelen zammın ardından benzine de zam yolu göründü. Cumartesi günü benzine zam geleceğini sektör kaynakları da doğruladı. Benzine zam gelmesiyle yeni fiyatın 1.30 TL olması bekleniyor.. . 

BRENT PETROL FİYATI KAÇ DOLAR?
Brent petrolün varil fiyatı yüzde 5,7’lik artışla 90 doları aştı. İsrail - Filistin hattında çatışmaların devam etmesi durumunda akaryakıttaki fiyat artışlarının sürmesi olası görünüyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 33. 64 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 39. 61 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda: 18. 60 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 33. 59 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 39. 55 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda: 18. 13 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor ...

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön