02 / 05 / 2024

İnegöl Batı Kent Residence'ın temeli atıldı!

İnegöl Batı Kent Residence'ın temeli atıldı!

İnegöl'ün Bursa girişinde inşa edilecek Batı Kent residence ve alışveriş merkezinin temeli törenle atıldı. 13 blokta her biri 6'şar kattan oluşan 312 dairelik projenin 2017 yılı nisan ayında bitirileceği belirtildi.



İnegöl'ün Bursa girişinde inşa edilecek Batı Kent residence  ve alışveriş merkezinin temeli törenle atıldı. Törene Valisi Münür Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekililer Hüseyin Şahin, Müfit Aydın, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay da hazır bulundu. Harput Holging ve Şiar İnşaat iştirakı olan Akyükselen İnşaat tarafından hayata geçirilmesi hedeflenen projede 50 bin metrekare alanın 40 bin metrekaresini sosyal alan ve yeşil alanı kapsarken, 10 bin metrekare alan üzerine 13 blokta her biri 6 şar kattan oluşan 312 daire yapılacak. Projenin 2017 yılı nisan ayında bitirileceği belirtildi. 


Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, Harput Holding ve Şiar İnşaat ortaklığında yapılacak Batı Kent'tin, İnegöllülerin alışveriş noktasında zamanlarını en iyi şekilde geçirebilecekleri açık-kapalı restoran ve kafeleri, popüler mekanları ile İnegöl'ün gözde merkezlerinden biri olacağını söyledi. Demir, 50 bin metrekarelik alan üzerine sosyal alanları, spor alanları, kapalı yüzme havuzlarının yer aldığı güvenli bir projenin hayata geçirildiğini kaydetti.


VAN DEPREMİ MİLAT

Kentsel dönüşümlerin önemine değinenen Vali Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada, “Marmara bölgesi birinci derecede deprem riski taşıyan bölge konumunda. Geçmiş yıllarda sağlıksız olarak yapılan binalar en ufak depremde bile can ve mal kayıplarına neden olmuştu.Van Depremi milat olması ile başlayan süreçte, belediyelere verilmiş olan yetkilerini sonuna kadar kullanmaları istenmekte. Bugün yapılmakta olan konutlar sürekli denetim altında tutuluyor ve sağlıklı, sağlam binalar yapılıyor. İnegöl'de sanayi alanından çıkartılarak kentsel alana dönüştürülen 50 bin metrekarelik alanda yapılacak olan konutlar ile birlikte, sosyal alanların buradaki yaşama renk katacağına inanıyorum” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümü önemsediklerini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Yenice Mahallesi'ndeki Refah ve Karanfil Sokak'ta yapmayı düşündüğümüz kentsel dönüşüm projesiyle alakalı son aşamaya geldik. Hak sahipleri ile bir araya geleceğiz. İtfaiye karşısındaki alanda ise burası 50 dönüme tamamlandı. Daha önce 50 dönümlük alanda kat probleminin ortadan kalkacağını söylemiştik. 6 katlı binalar yapılacak. Tedbirler alınacak. Bunun örnek olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.


Olay Gazetesi



Haber Bursa Hayat gazetesinde şöyle yer aldı:

İnegöl'de dönüşüm Batıkent'le başladı


İnegöl'de en büyük kentsel dönüşüm projesi kapsamında yükselecek olan kentin ilk rezidans projesi "Batıkent Residence ve AVM"nin temeli atıldı. 


Akyükselen inşaat tarafından hayata geçirilecek projede, Ahmet Türkel Çevreyolu başlangıcı mevkiinde 50 bin metrekarelik alanda 6'şar katlı, 13 blokta 312 dairenin bulunacağı büyük Rezidans yeşil alanları ile dikkat çekiyor. 


50 bin metrekare alanın sadece 10 bin metrekaresinin kapalı alan olacağı Batıkent'in 40 bin metrekaresi ise yeşil alandan oluşacak. 


Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu,AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin. Belediye Başkanı Alinur Aktaş. BTSÖ Başkanı İbrahim Buıkay. AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun. AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirci ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 


5'TE 4'Ü YEŞİL ALAN


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu alan şehrin batı girişinde tam bir döküntü alandı. İnegöl maalesef güneye doğru yani verimli tarım arazilerine doğru büyüyordu. Konutla sanayi iç içe bir durumu söz konusuydu. Gerekli çalışmalarla gelinen nokta bu. Kanunun buruda ön gördüğü bazı imkanlar var. 50 dönümü geçtikten sonra yükseklikle alakalı bir sorun olmuyor. İnegöl'ün toparlanması adına örnek bir proje olacak. İnegöl'ün şehirleşme noktasında böyle önemli adımlar atması ve bu projenin örnek olması bizim en büyük temennimizdir" dedi. 


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bugün Bursa'mızın en önemli ilçelerinden biri olan güzel İnegöl'ümüzde, kentsel dönüşüm adına güzel bir projenin temelini atacağız. Türkiye'de yaşayan nüfusun yüzde 85'i birinci ve ikinci derece deprem riski olan alanlarda yaşıyor. Marmara Bölgesi Bursa'mız, İnegöl'ümüz ve maalesef 1. derece deprem riski bir bölge. Onun için kentsel dönüşüm çok önemli. Biz Cumhuriyet döneminde maalesef hızlı sanayileşmeye girdiğimiz 65'ten sonraki süreçte şehirlerimiz, belediyelerimiz. imar uygulamalarımız maalesef vatandaşın önünde gidemedi. Vatandaş geldi, kendi imkânları ile kırk kanaat anca fabrikasını yaptı. Fabrika yapınca etrafında konutlar oluştu. Sonra belediyelerimiz geldi, hazır yapılar üzerinde imar geçirmeye çalıştı ve çarpık kentlerimiz oluştu maalesef. Şimdi Van depreminden sonra. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gün. Benim siyasi hayatıma mal olsa da. Türkiye'de kentsel dönüşümü mutlaka sağlamalıyız. Kentlerimizi dönüştürmeliyiz" diyerek, riskli alanların dönüştürülmesi ile ilgili yasa tasarısı çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bu konuta belediyelerimize çok ciddi yetkiler aktarıldı. 

İşte Van depremi aslında bir başlangıç oldu. 

Kentlerimizde çok hızlı bir kentsel dönüşüm faaliyeti var. Bursa'mızda da bir taraftan ilçe belediyelerimiz, bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz, şehrin muhtelif alanlarda şu anda devam eden önemli kentsel dönüşüm projelerimiz var. İşte onlardan bir tanesinin bugün temel atmasındayız" dedi. 


Bursa Hayat


Haber A Gazete'de şöyle yer aldı;


 Batıkent'le dönüşüm harika olacak İnegöl'ün en büyük kentsel dönüşüm projesi kapsamında yükselecek olan İnegöl'ün ilk rezidans projesi 'Batıkent Residence ve AVM'nin temeli atıldı. 


Akyükselen inşaat tarafından hayata geçirilecek projede, Ahmet Türkel Çevreyolu başlangıcı mevkiinde 50 bin metrekarelik alanda 6'şar katlı, 13 blokta 312 dairenin bulunacağı büyük Rezidans yeşil alanları ile dikkat çekiyor. 


50 bin metrekare alanın sadece 10 bin metrekaresinin kapalı alan olacağı Batıkent'in 40 bin metrekaresi ise yeşil alandan oluşacak. 


Temel atma törenine Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti inegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 


A Gazete


Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

İnegöl'ün ilk kentsel dönüşüm projesi olan Batıkent Residence & AVM Harput Holding ve Şiar İnşaat iştiraki olan Akyükselen İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. İnegöl'ün en değerli arazilerinden biri üzerine kurulan Batıkent Residence, yepyeni bir yaşam alanı sunma vaadiyle yola çıkıyor. 50 bin metrekare alan üzerine kurulu devasa proje, 40 bin metrekare ortak alanıyla muadillerinden ayrılıyor. Neredeyse doğal park büyüklüğündeki bu ortak alanda ise yok yok. Yemyeşil peyzajıyla, kamelya ve süs havuzlarıyla süslenmiş bir bahçe, 1 km'ye varan yürüyüş yolları, kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzları ve fitness salonları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu ve çok daha fazlası Batıkent'in ayrıcalıkları arasında. Rezidansta güvenlikli giriş ve açık/kapalı otopark gibi hayatı daha konforlu ve güvenli hale getirecek özellikler de mevcut. 


TESLİM TARİHİ 30 NİSAN 2017 


Projenin asıl müjdesi ise Batıkent AVM. İnegöllülere ve Batıkent Residence sakinlerine yeni bir alışveriş deneyimi sunacak Batıkent AVM, süpermarketten, açık/kapalı restoran ve kafelere kadar, keyifli ve alışveriş dolu bir gün için gereken her şeyi bünyesinde barındırıyor. Rüya projenin teslim tarihi ise 18 ay sonra 30 Nisan 2017. 


Akyükselen İnşaat tarafından yapılacak olan Batıkent'in temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

Temel atma törenine Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkam İbrahim Burkay, İMSİAD üyeleri, İnegöl ve Bursa protokolünden birçok isim ile çok sayıda davetli katıldı. 


'YAPILARDAN ÖNCE GÜVEN İNŞA EDİYORUZ'

İnegöl'ün en büyük kentsel dönüşüm hareketi olarak adlandırılan bu projeyi hayata geçiren Akyükselen İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD üyesi Celal Demir, kürsüye çıkarak firmaları ve Batı Kent projesi hakkında bilgi verdi. 

Akyükselen inşaatın yapılardan önce güven inşa etmenin önemine inanan, sağlam malzeme ve kaliteli hizmetten ödün vermeyen inşaat ve taahhüt firması olduğunu belirten Demir, "Harput Holding ve Şiar İnşaat ortaklığında kurulan Akyükselen İnşaat, iştirakini oluşturan isimlerin çalıştırdığı değerleri geleceğe taşımak anlayışı ile çalışır. Kurulduğu günden bugüne bu anlayışla ilerleyen Akyükselen İnşaat, öncelikle müşterilerinin içlerine sinerek alacağı mutluluk ve huzurla yıllar boyu yaşayacakları yapılar inşa etmeyi hedefler" dedi. 

Bursa Haber


Geri Dön