16 / 05 / 2024

ING Bank özel mortgage paketleri hazırlayacak!

ING Bank özel mortgage paketleri hazırlayacak!

ING Bank, özel bireysel emeklilik planı ve tutsat (mortgage) paketleri hazırlanacak...

 



ING Bank, 100 bin lira ve üzerinde likit varlığa sahip müşterilerine, özel bankacılık hizmetleri vermeye başladı.

 

ING Bank'ın özel bankacılık hizmetlerinin başlatılmasına ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan ING Bank Üst Gelir Bankacılık ve Yatırım Ürünlerinden Sorumlu Grup Müdürü Cenk Tabakoğlu, Türkiye'de 50 bin lira üzeri mevduatı bulunan 1,1 milyon, 250 bin lira üzerinde mevduatı bulunan 166 bin kişi bulunduğunu belirtti.

 

Tabakoğlu, "Bu müşterilerin yarattığı toplam TL tasarruf hesabı 140 milyar lira. Bu da toplam tabanın yüzde 68'ini oluşturuyor. 2013 sonu itibariyle müşteri sayısında yüzde 25, varlıklarda yüzde 30 artış bekliyoruz" dedi.

 

Hedef kitlelerinin, 100 bin lira ve üzerinde likit varlığa sahip müşterilerden oluştuğunu söyleyen Tabakoğlu, buradaki alt limitleri rekabete göre daha düşük tuttuklarına işaret etti.

 

Tabakoğlu, 2010 sonuna kadar toplam 5 özel bankacılık şubesi ve belirli şubelerin içinde yer alacak 35'e yakın özel bankacılık merkezini hizmete açacaklarını dile getirerek, ilk özel bankacılık şubesinin Bebek'te hizmet vermeye başladığını söyledi.

 

-LİMUZİN KİRALAMADAN, ÖZEL MAÇLARA BİLET AYARLAMAYA-

Özel bankacılık müşterilerine yönelik genişletilmiş ürün gamı ile hizmet vereceklerini belirten Tabakoğlu, sofistike ürün kapsamında yer alan tematik ürünlerin müşterilere sunulacağını, özel bireysel emeklilik planı ve tutsat (mortgage) paketleri hazırlanacağını, görüntülü konuşma sistemi ile müşterilerin şubeler aracılığıyla uzman ekibe bağlanarak güncel piyasalar hakkında bilgi alabileceğini anlattı.

 

Tabakoğlu'nun verdiği bilgilere göre, ING Bank özel bankacılık müşterilerine yönelik hizmetler arasında özel güvenlik araçları ile başka bankadaki nakit paranın ING'ye transferi, "varlık durum raporları" ile portföyü inceleme imkanı, vergi ve gayrimenkul danışmanlığının yanı sıra seyahat ve concierge hizmetleri kapsamında helikopter, tekne ve limuzin kiralama, seyahat planlama, tüm dünyada özel etkinlik, müzikaller, film galaları ve özel maçlara bilet ayarlama, tüm dünyada restoran, bar, kulüp araştırarak rezervasyon yapma gibi hizmetler yer alıyor.

 

-"ÖZEL BANKACILIK LİMİTLERİ AŞAĞI ÇEKİLDİ"-

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Tabakoğlu, bir soru üzerine, henüz yurt dışı hisse senedi piyasalarına yönelik hizmet vermediklerini ancak, önümüzdeki dönemde bu hizmeti hayata geçireceklerini belirterek, bunların çok niş yatırımlar olması nedeniyle operasyonel maliyetlerinin yüksek olduğunu anlattı.

 

Tabakoğlu, özel bankacılık kapsamındaki hizmetlerin müşterilere ekstra bir maliyet getirmeyeceğini belirterek, krizle birlikte dünyada özel bankacılık alt limitlerinin aşağı çekilmeye başlandığını kaydetti.

 

-"PAZAR LİDERİ DEĞİLİZ AMA HEDEFLERİMİZ VAR"-

ING Bank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Vincent van den Boogert ise, ING Bank'ın global düzeyde her ay 3 milyon müşteriye hizmet verdiğini belirterek, Polonya gibi bazı ülkelerde pazar lideriyken, Türkiye'de henüz bu konumda bulunmadıklarını, ancak buna ilişkin bazı hedefleri olduğunu söyledi.

 

Müşteri varlığını korumak ve artırmak için uzun vadeli ilişkinin önemine işaret eden Boogert, hem uzun vadeli hem de kısa vadeli ihtiyaçları karşılayacak potansiyele sahip olduklarını kaydetti.

 

-"GÜÇLÜ PARA BİRİMİNİ KİMSE İSTEMİYOR"-

ING Bank Türkiye Başekonomisti Sengül Dağdeviren ise Türkiye ekonomisine ilişkin bazı görüşlerini paylaştı.

 

2010 yılında iyimserliğin baskın olduğunu belirten Dağdeviren, 2011'de ise bu yıla göre daha yavaş bir büyüme ihtimali bulunduğunu ancak bu durumun piyasa oyuncularının algısına henüz etki etmediğini kaydetti.

 

Dağdeviren, Türkiye'ye ilişkin büyüme öngörülerinin 2010 için yüzde 4,4, 2011 için yüzde 3,7 ve 2012 için yüzde 4 olduğunu ancak, son verilerin ardından bu tahminleri yukarı yönlü revize edebileceklerini ifade etti.

 

Önümüzdeki süreçte güçlü kaynak girişlerinin yönetilmesinin önemli bir politika zorluğu olabileceğine işaret eden Dağdeviren, "Güçlü para birimi kimse istemiyor. Brezilya örneğinde de görüldüğü gibi... Türkiye için benzer bir durumu öngörmüyoruz. Bir sermaye kontrolü uygulamasını gerektirecek bir şey yaşama olasılığımız zayıf" diye konuştu.

AA

 

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

 

ING Bank helikopter de kiralayacak
ING Bank, 100 bin lira ve üzerinde likit varlığa sahip müşterilerine, özel bankacılık hizmetleri vermeye başladı. ING Bank'ın özel bankacılık tanıtım toplantısında konuşan ING Bank Üst Gelir Bankacılık ve Yatırım Ürünlerinden Sorumlu Grup Müdürü Cenk Tabakoğlu, Türkiye'de 50 bin lira üzeri mevduatı bulunan 1.1 milyon, 250 bin lira üzerinde mevduatı bulunan 166 bin kişi bulunduğunu belirtti.
Tabakoğlu, "Bu müşterilerin yarattığı toplam TL tasarruf hesabı 140 milyar lira. 2013 sonu itibarıyla müşteri sayısında yüzde 25, varlıklarda yüzde 30 artış bekliyoruz" dedi. Cenk Tabakoğlu, tematik ürünleri müşterilerine sunacağını, özel bireysel emeklilik planı ve mortgage paketleri hazırlanacağını, görüntülü konuşma sistemi ile müşterilerin şubeler aracılığıyla uzman ekibe bağlanarak güncel piyasalar hakkında bilgi alabileceğini anlattı.
Tabakoğlu'nun verdiği bilgiye göre, özel bankacılık müşterilerine yönelik hizmetler arasında özel güvenlik araçları ile başka bankadaki naktin ING'ye transferi, portföy inceleme, vergi ve gayrimenkul danışmanlığının yanı sıra seyahat ve concierge hizmeti kapsamında helikopter, tekne ve limuzin kiralama, seyahat planlama, tüm dünyada özel etkinlikler olan, müzikaller, film galaları ve özel maçlara bilet,  restoran, bar, kulüp araştırarak rezervasyon yapma gibi hizmetler yer alıyor.
Radikal


Geri Dön