Dış Piyasalar

İngiliz Kraliyet Ailesi, kira gelirleriyle servetini bir yılda iki kattan fazla artırdı!

Son dönemde hastalıklarla karşı karşıya olan İngiliz Kraliyet Ailesi'nin gelirleri, rüzgar enerjisi için kiraya verdikleri mülklerin de etkisiyle son dönemde hızla yükseliyor. İşte o son dakika rakamlar...

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin servetinin son dönemde resmen patlama yaptığı belirlendi. Kraliyet Ailesi'nin mülklerini ve şirketlerini yöneten Crown Estate'in kârı, son senelik rapora göre bir senede iki kattan fazla artarak 442 bin sterlinden 1,1 milyar sterline ulaştı. 

Karda yaşanan bu yükselişte, rüzgar enerjisi için kiralanan mülklerle ilgili anlaşmaların önemli role sahip olduğu ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İngiltere Kraliyet Ailesi'nin mülkleri için İngiliz hükümetinden aldığı payın da iki yıl içinde 132 milyon sterline çıkacağı belirtildi. 

Ayrıca Covid-19 pandemisinin etkisini azaltmasıyla Buckingham Sarayı ve diğer kraliyet mülklerini ziyaret eden turistlerin sayısının hızla artış göstermesi de kraliyetin gelirlerinde yaşanan artışta etkili oldu. 

Kral 3. Charles daha önce yeni anlaşmalardan elde edilen gelirin kamu yararına kullanılacağını duyurmuş ve hükümetten alınan paranın miktarını azaltmıştı. 

Kraliyet Ailesi son dönemde Kral Charles ve gelini Kate'in kanser tedavisi gördüklerini açıklamaları sebebiyle zor günler yaşıyor. Ailedeki sağlık sorunları nedeniyle Kraliyet'in katıldığı resmi etkinliklerin azalması dikkatleri çekti. 

Bunların yanı sıra Türkiye'de de servet konusu son günlerde 'Türkiye'de milli gelir gerilerken, servet nasıl arttı?' sorusuyla gündeme geliyor. 

Türkiye'de yetişkin başına düşen servetin yüzde 63 büyüdüğü belirlendi. Küresel Servet Raporu'na göre servet büyüdü ama ücretlerin milli gelirden aldığı payın yüzde 26'ya kadar düştü. 

Rapora göre Türkiye 2022-2023 yılları arasında TL bazında yetişkin başına düşen servette yaklaşık yüzde 158'lik bir büyüme kaydetti ve diğer tüm ülkeleri geçti. 

Türkiye'ye en yakın ülkeler yüzde 20'ye yakın bir artışla Katar ve Rusya olarak belirlenirken, bu ülkeleri yüzde 16'nın biraz üzerinde bir oranla Güney Afrika ve yüzde 14 ile İsrail izledi. 

İslam Memiş'ten yatırımcılara yeni uyarı geldi: Böyle yapan varını yoğunu kaybeder!

3 haftalık tatil için 4 aylık kira ödeniyor: Alanya'da konut kiralamaya çözüm beklentisi! 

Mevduat faizlerinde vergi yüzde 10’a mı çıkıyor? 1 Ağustos hazırlığı..