Dış Piyasalar

İngiltere'de konut sektörü, iki senenin en hızlı büyüme oranına geldi!

İngiltere konut sektörü, neredeyse iki sene önce sektöre darbe vuran mini bütçeden bu yana en hızlı büyüme oranına ulaştığı kaydedildi. 

Konut inşasında devam eden toparlanma, ağustos ayında İngiltere inşaat sektöründe daha fazla büyümeye yardımcı oldu, fakat genişleme oranı bir önceki aya göre biraz azaldığı görüldü. Yapılan en son açıklamada S&P Global inşaat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ağustos ayında 53,6 değerini alarak temmuz ayındaki 55,3 değerinden gerilediği kaydedildi. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; İngiltere inşaat sektörü 2024 yılına zorlu bir başlangıç yaptıktan sonra köşeyi dönmüş görünüyor. Buna göre, yine de inşaat PMI analistler tarafından tahmin edilen 54.5 değerinin altında kaldığı belirtildi. 

S&P Global Market Intelligence ekonomi direktörü Tim Moore şunları söyledi: “Birleşik Krallık inşaat sektörü 2024'e zor bir başlangıç yaptıktan sonra köşeyi dönmüş gibi görünüyor; ağustos ayındaki en önemli gelişme konut inşaatı segmentindeki yenilenen canlılık oldu. Birleşik Krallık ekonomisindeki iyileşme siparişlerin artmasını sağladığından ticari inşaat sektörü inşaat sektörünün en iyi performans gösteren kısmı oldu, ancak seçim sonrası talepte yaşanan sıçrama ağustos ayında bir miktar azaldı.”

Almanya, ABD, İsveç ve İngiltere'de kira düzenlemeleri nasıl? 

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

İngiltere'de kiralar 2023 yılında yüzde 24,2 arttı!