04 / 05 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı.



Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan yeni verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış gösterdi ve 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre daha büyük konutların satış fiyatları Nisan'da ortalama Birleşik Krallık emlak fiyatlarını rekor seviyelere yaklaştırdı ve yıllık oranı son bir senenin de en yüksek seviyelerine çıkardı.

Rightmove konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2024 yılının nisan ayında piyasaya çıkan bir mülkün ortalama fiyatının aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound (5.232 $) artarak 372.324 GBP'ye çıktığını ve 2023 yılının Mayıs ayındaki rekorun yalnızca 570 GBP gerisinde kaldığını belirtti. Fiyatlar yıllık bazda yüzde 1,7 arttı.

Nisan ayında, Mart'taki 664.422 GBP'ye kıyasla daha büyük konutların fiyatı 682.661 GBP civarındaydı ve yıllık yüzde 2,4'lük bir artışa işaret ediyordu. Online emlak portalı Rightmove'a göre, ilk defa konut alacaklar için fiyatlar aylık yüzde 0,3 artış göstererek, 227.110 GBP'ye yükselirken, yıllık artış yüzde 1,0 şeklinde oldu.

İngiltere de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Rightmove Emlak Bilimi Direktörü Tim Bannister konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Merpenin en üstündeki sektör, senenin başında fiyatlandırma faaliyetini yönlendirmeyi sürdürüyor. Bu sektördeki nakliyeciler genel olarak daha yüksek ipotek oranlarına daha az duyarlı ve daha fazla öz sermaye zenginliği ile hareket etme yeteneklerine katkı sağlıyor" diye konuştu. 

Resmi olarak açıklanan verilere göre, piyasaya yeni giren satıcıların sayısı bir sene öncesine göre yüzde 12 artış gösterirken, üzerinde anlaşılan satışların sayısı da yüzde 13 artış gösterdi. 

MART AYINDA DÜŞMÜŞTÜ

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından hazırlanan Halifax Konut Fiyat Endeksi verilerine göre Birleşik Krallık'ta konut fiyatları bu yılın Mart ayında senelik bazda yüzde 0,3 artış gösterirken, aylık bazda da yüzde 0,1 gerilemişti.

 

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Evlerini satan yabancılar için denetim şart! 


Geri Dön