16 / 05 / 2024

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yüksek enflasyon geliyor. Ancak para politikası yapıcılar bunu kontrol altında tutmaya kararlı. İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona ve ücret artışını kolaylaştırmaya bağladı



İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, Çarşamba günkü resmi rakamların ana enflasyon oranında büyük bir düşüş göstermesiyle birlikte, yüksek fiyatlar ve ücretler arasındaki dişli çarkın yakında yumuşayacağını umuyor.

Merkez bankası, yıllık tüketici fiyatları enflasyon oranının Mart'taki yüzde 10,1'den Nisan'da yaklaşık yüzde 2 puan düşerek yüzde 8,4'e düşmesini ve 2024'ün sonlarında veya 2025'in başlarında yüzde 2 hedefine gerilemesini bekliyor.

BoE'nin beklentileri karşılanırsa , fiyatlar yine de hızlı bir şekilde artacaktır, ancak yıllık bazda geçtiğimiz yıl olduğu kadar hızlı değil.

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yetkililer, düşen enflasyon oranının şirketleri fiyatları artırmadan veya cömert ücret anlaşmaları üzerinde anlaşmaya varmadan önce iki kez düşünmeye ikna edeceğini umuyor.

BoE başkanı Andrew Bailey geçen hafta bankanın şirketlerle temaslarının “enflasyondaki düşüşün ve gevşek işgücü piyasasının yılın ikinci yarısında maaş ödüllerini düşürmeye başlayacağını” gösterdiğini söyledi.


Geri Dön