07 / 05 / 2024

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere'de yaptırım uygulanan Rus oligarkların mülklerinin, savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanılıp kullanılamayacağı gündemde yer alıyor.



Abramoviç’in 70 mülkü 500 milyon sterlin

Bu oligarklardan en tanınmışı Roman Abramoviç olarak karşımıza çıkıyor. Diğer oligarklarınki gibi Abramoviç’in de İngiltere’de 500 milyon sterlin değerindeki 70 gayrimenkulü bulunuyor. Abramoviç’in Londra’da 150 milyon sterlin değeriyle en büyük malikanesinde 15 yatak odası olduğu söyleniyor. 

Alüminyum kralı, madenci Oleg Deripaska’nın Surrey’deki 7 yatak odalı malikanesi daha geçen hafta 18 milyon sterline satışa çıkarmıştı. El konma işlemi sonrası, emlakçı bu satış ilanını kaldırdı. 

ABD Maliye Bakanlığı’nda da kayıtlı mülklerden bazıları Rus SMP bankasının ortaklarından Boris Rotenberg’a ait olarak biliniyor. Tapusu Kıbrıs’daki bir ‘’offshore’’ şirketi üzerinde görünen Londra’daki malikanenin piyasa değeri ise 8 milyon sterlin.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön