25 / 07 / 2024

İngiltere'de konut kredisi taksitleri 3 ay ertelenecek! 

İngiltere'de konut kredisi taksitleri 3 ay ertelenecek! 

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Rishi Sunak, koronavirüs salgınının bir 'ekonomik acil durum' olduğunu belirtti. Sunak, ödeme zorluğu çekenler için konut kredileri ödemelerinin 3 ay erteleneceğini açıkladı...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


İngiliz hükümeti koronavirüs salgını sebebiyle duraksayan ekonomiye destek sağlamak amacıyla 330 milyar sterlinlik (400 milyar dolar) bir paket açıkladı. Paket kapsamında küçük işletmelere 25 bin sterline kadar hibe verilebilecek. Bunun yanı sıra, ödeme zorluğu çekenlerin konut kredisi taksitleri 3 ay ertelenecek. 

Habertürk'te yer alan habere göre, Birleşik Krallık Maliye Bakanı Rishi Sunak, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sunak, "Bundan birkaç hafta önce devletin ekonomiye böyle bir müdahalesi hayal bile edilemezdi" dedi.

Devlet destekli kredi ve hibe sunulacağını açıklayan Sunak, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İstihdamı, gelirleri ve şirketleri destekleyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Şirketlerin nakde erişime ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Sunak, "Devlet destekli kredilerle ihtiyaç duydukları nakde erişebilecekler. Bundan birkaç hafta önce devletin ekonomiye böyle bir müdahalesi hayal bile edilemezdi" diye konuştu. Koronavirüs salgınının bir 'ekonomik acil durum' olduğunu dile getiren Rishi Sunak, bazı vergi indirimleri de getireceklerini açıkladı. 

25 BİN STERLİN HİBE

Açıklanan plana göre İngiltere'deki küçük şirketlere 25 bin sterline kadar hibe sağlanacak.

Şirketlere verilen desteklerin yanında ödeme zorluğu çekenler için konut kredileri ödemelerinde de 3 ay erteleme yapılacak.

İngiliz hükümeti daha önce de başta havacılık ve turizm olmak üzere koronavirüs salgınından etkilenecek sektörlere destek vereceğini belirtmişti. 

Fransa'da yarından itibaren şirketlerin kira ödemeleri askıya alınacak!


Geri Dön