02 / 05 / 2024

İngiltere'de mortgage onayları son 7 ayın zirvesine çıktı!

İngiltere'de mortgage onayları son 7 ayın zirvesine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere'de mortgage onayları Haziran ayından bu yana görülen en yüksek seviyelere çıktı. İşte konu ile ilgili detaylar...



İngiltere'de konut alımları için kredi onayları 2023 yılının Aralık ayında haziran ayından bu yana görülen en yüksek seviyelerde gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre 2023 yılının Aralık ayında yapılan 50 bin 459 mortgage başvurusu onaylandı. 2023 yılının Kasım ayında ise 49 bin 313 başvuru onay almıştı.

Aralık ayında toplamda 52 bin 500 başvuruya onay verilmesi bekleniyordu. 

Net mortgage kredileri 2023 yılının Aralık ayında 830 milyon GBP düştü. Tüketici kredileri de 1 milyar 197 milyon GBP arttı.

İngiltere de mortgage onayları son 7 ayın zirvesine çıktı!

KONUT FİYATLARINDA PEŞ PEŞE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatları normalden daha çok düşüş gösterdi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İngiltere'de yeni ilana çıkan müstakil konut ve daireler için ortalama satış fiyatları 2023 yılının aralık ayında yüzde 1,9 oranında düşüş göstererek senenin son ayındaki tarihi ortalama düşüşten daha fazla geriledi.

Emlak sitesi Rightmove tarafından resmi olarak açıklanan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen rakamlara göre söz konusu veriler, fiyatların bir önceki yıla göre yüzde 1,1 daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Yaşanan  bu zayıflık, mortgage kredisi veren Halifax ve Nationwide'ın geçtiğimiz iki hafta boyunca aylık fiyatlarda mütevazı artışlar gösteren ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında geçtiğimiz sene yaşanan düşüşlerin de dibe vurduğunu düşündüren verileriyle tezat oluşturuyor.

Rightmove direktörü Tim Bannister konut fiyatları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Senenin bu döneminde beklemiş olduğumuz olağan mevsimsel eğilimlerin ötesindeki fiyat düşüşleri, bazı yeni satıcıların rekabetçi fiyatlandırma konusunda acentelerin tavsiyelerine göre hareket etmeye devam ettiğine işaret ediyor" şeklinde  konuştu.

Yine paylaşılan bilgilere göre Emlak sitesi Rightmove 2024 yılında konut fiyatlarının yüzde 1 daha düşebileceğini ve mortgage oranlarının artık zirveyi geçtiğine dair işaretlere rağmen satın alınabilirliğin hala gergin olduğunu kaydetmişti.

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!


Geri Dön